КНДР отримала зі "супутника-шпигуна" фото військових баз США в Південній Кореї
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР отримала зі "супутника-шпигуна" фото військових баз США в Південній Кореї

КНДР
Джерело:  Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин ознайомився з фотографіями, зробленими новим "супутником-шпигуном" КНДР. На них зображені "основні райони", включно зі столицею Південної Кореї Сеулом і містами, де розташовані американські військові бази.

Кім Чен Ин отримав зі "супутника-шпигуна" фото військових баз США

Кім розглянув фотографії Сеула та інших міст - Мокпо, Кунсан, Пхентхек і Осан, де розташовані американські та південнокорейські військові бази. Фотографії були зроблені в момент прольоту супутника над півостровом у п'ятницю вранці.

Кім ознайомився з цими фотографіями, а також зі знімками деяких районів Північної Кореї під час відвідування в п'ятницю центру управління Національного управління аерокосмічних технологій (NATA) у Пхеньяні.

Сьогодні Кім знову відвідав центр управління, щоб вивчити зроблені вранці додаткові фотографії різних районів Південної Кореї: Чінхе, Пусан, Ульсан, Пхохан, Тегу і Каннин.

На одній з фотографій був зображений американський авіаносець Carl Vinson, який у вівторок прибув у порт південнокорейського міста Пусан. Під час візиту Кім також оглянув фотографії військово-морської бази Перл-Харбор і бази ВПС Хікам, зроблені супутником під час його прольоту над Гаваями.

КНДР вивів на орбіту супутник-шпигун

Наприкінці травня цього року КНДР намагалася вивести на орбіту "супутник-шпигун" Malligyong-1, проте ракета-носій втратила поїзд і впала в Жовте море.

Пізніше, 16 червня Південна Корея підняла з дна моря кілька частин ракети та супутника. Після аналізу знайдених деталей експерти заявили, що"супутник" взагалі не мав користі як розвідувальний.

КНДР зробила другу спробу запуску супутника 23 серпня. У Токіо заявили, що Пхеньян використав заборонену технологію балістичних ракет і що снаряд пролетів через повітряний простір поблизу Окінави.

А 22 листопада Північна Корея повідомила про успішний запуск балістичної ракети зі "супутником-шпигуном" на борту. Дані розвідувального агентства Південної Кореї свідчать, що КНДР отримала допомогу від Росії для успішного запуску "супутника-шпигуна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?