США та Південна Корея посилюють співпрацю після запуску супутника-шпигуна КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Південна Корея посилюють співпрацю після запуску супутника-шпигуна КНДР

вмс
Джерело:  Yonhap

Командувачі ВМС Південної Кореї та США зустрілися на борту американського авіаносця в п'ятницю, 23 листопада, щоб обговорити посилення військової співпраці на тлі загострення напруженості через запуск шпигунського супутника КНДР. 

ВМС США та Південної Кореї посилюють співпрацю

Глава військово-морських операцій Південної Кореї адмірал Ян Йонг-мо і його американська колега адмірал Ліза Франчетті провели переговори на борту авіаносця ВМС США Carl Vinson, який зараз пришвартований на військово-морській базі в Пусані, за 320 км від Сеула.

Зустріч відбулася після того, як у вівторок, 21 листопада, Північна Корея запустила супутник-шпигун всупереч резолюціям Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну будь-які запуски з використанням балістичних ракет.

Під час переговорів Ян закликав до посилення об'єднаної оборони союзників, посилаючись на військові загрози з боку КНДР.

"На тлі серйозної ситуації з безпекою, коли ядерна і ракетна загрози з боку Північної Кореї зростають, піднімімо об'єднану оборону Південної Кореї і США на новий рівень", - цитує Яна прес-служба.

Переговори відбулися після того, як міністр оборони Сеула Шин Вон Сік закликав до проведення спільних морських навчань Південної Кореї, США і Японії за участю есмінця Carl Vinson для підвищення готовності проти загрози з боку КНДР.

Carl Vinson - третій авіаносець ВМС США, який відвідав Південну Корею цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?