КНДР планує цьогоріч передати Росії власні РСЗВ
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР планує цьогоріч передати Росії власні РСЗВ

РСЗВ КНДР
Джерело:  Yonhap

Росія вже цього року може отримати від КНДР нові РСЗВ для використання у злочинній війні проти України. 

Що відомо про наміри КНДР передати Росії власні новітні РСЗВ

Зазначається, що нещодавно в КНДР провели випробування нової 240-мм РСЗВ із керованими боєприпасами.

Підкреслюється, що за фінальними випробуваннями спостерігав особисто північнокорейський диктатор Кім Чен Ин.

У КНДР заявляють, що вісім снарядів, випущених із системи залпового вогню, вразили "точкові" цілі, і стверджують, що випробування продемонстрували її "руйнівну силу, — підкреслюється у матеріалі видання із посиланням на інформацію від представників розвідки Південної Кореї.

Кім Чен Ин заявив, що нове озброєння підвищить боєздатність артилерії КНДР, і закликав довести виробництво снарядів та артилерійського озброєння до "вищого рівня".

Оновлена реактивна система залпового вогню з високою мобільністю і концентрацією вогню має автоматичну комбіновану систему управління вогнем і буде розгорнута в підрозділах Корейської народної армії в якості заміни обладнання з 2024 по 2026 роки, — підкреслюють автори матеріалу.

Що відомо про поставки КНДР снарядів до РСЗВ до Росії

Зауваження Національної розвідувальної служби (NIS) Південної Кореї було зроблено у відповідь на нещодавнє повідомлення місцевого ЗМІ про те, що 122-мм артилерійські снаряди, виготовлені на Півночі в 1970-х роках, здається, були серед озброєнь, які Росія використовувала у своїй війні проти Києва.

Міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік також підрахував, що Північна Корея відправила в Росію близько 6 тис 700 контейнерів після саміту між їхніми лідерами у вересні, яких достатньо для розміщення приблизно 3 мільйонів снарядів калібру 152 мм або 500 тис снарядів калібру 122 мм артилерійські снаряди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?