КНДР відправила Путіну 5 млн боєприпасів — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР відправила Путіну 5 млн боєприпасів — Bloomberg

путін
Джерело:  Bloomberg

Північна Корея відправила до Росії контейнери, які можуть вмістити майже 5 млн артилерійських снарядів. Путін, імовірно, прагнутиме отримати ще більше під час відвідин Пхеньяну.

Головні тези:

 

  • У разі обміну боєприпасів на технології від Путіна КНДР отримує підтримку у покращенні власних військових можливостей.
  • Мільярд доларів, витрачений КНДР на випробування ракет, становить значну частину її економіки і підкреслює зростаючу вагу військово-технічного комплексу країни.
  • Росія вважає Північну Корею стратегічним союзником і очікує на підтримку у глобальних геополітичних конфліктах.
  • Заяви про використання України як тестового майданчика для ракетної діяльності КНДР через співпрацю з Росією вимагають міжнародної реакції та контрзаходів.

Південна Корея підрахувала, скільки зброї відправила КНДР Росії

Сеул виявив щонайменше 10 тисяч транспортних контейнерів, які відправляються з КНДР до Росії. У них також були десятки балістичних ракет, якими російські окупанти атакують Україну.

В обмін на боєприпаси Москва передала Пхеньяну технології, щоб допомогти йому розгорнути розвідувальні супутники, а також вдосконалити танки й літаки.

Зазначається, що лідер КНДР Кім Чен Ин вкладає значні кошти в ракетну програму. Тільки випробування ракет минулого року обійшлися йому в один мільярд доларів — це 4% економіки Північної Кореї.

За словами міністра оборони Південної Кореї, мільярду доларів вистачило б, щоб покрити нестачу продовольства в Північній Кореї на рік. Однак із цим КНДР допомагає Росія, віддячуючи за снаряди й ракети для її війни.

Для Росії КНДР — важливий союзник. Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Північна Корея є найбільшим постачальником зброї і боєприпасів для РФ і без її допомоги «ситуація була б катастрофічною» для окупаційних військ.

Снаряди КНДР для Росії

Нагадаємо, Держдеп США раніше повідомляв, що Північна Корея з вересня 2023 року поставила Москві понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами або матеріалами, пов'язаними з боєприпасами.

Водночас представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Північна Корея передала Москві 1,5 млн артилерійських боєприпасів.

На початку 2024 року західні медіа написали, що Росія отримала партію балістичних ракет з КНДР (кілька десятків) і пускові установки до них. Одночасно з цим США офіційно заявили, що Росія має балістичні ракети малої дальності від КНДР і запускала їх по Україні.

10 січня постпред Південної Кореї в ООН заявив, що Північна Корея використовує Україну як полігон для тестування своїх балістичних ракет за допомогою Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?