Коаліція у Бундестазі може проголосувати за подвоєння військової допомоги Україні — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Коаліція у Бундестазі може проголосувати за подвоєння військової допомоги Україні — Reuters

Олаф Шольц
Джерело:  Reuters

У разі схвалення парламентом Німеччини це збільшення дасть змогу довести витрати країни на оборону до 2,1% від ВВП, що перевищує 2%, обіцяні всіма членами ООН.

Німеччина подвоїть допомогу Україні

Правляча коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца досягла принципової домовленості про подвоєння військової допомоги Україні наступного року до 8 млрд євро.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело видання повідомило, що в разі схвалення парламентом, де партії Шольца належить більшість, це збільшення дасть змогу довести витрати Німеччини на оборону до 2,1% від ВВП, що перевищує 2%, обіцяні всіма членами ООН.

За словами джерела, законодавці від соціал-демократів Шольца, вільних демократів і партії "зелених" домовилися про збільшення видатків під час переговорів щодо проєкту федерального бюджету на 2024 рік перед офіційним засіданням бюджетного комітету Бундестагу – нижньої палати парламенту – у четвер, 16 листопада.

11 листопада видання Bild повідомило, що Німеччина подвоїть військову допомогу Україні на 2024 рік. Замість чотирьох мільярдів євро тепер буде виділено вісім мільярдів євро.

У Німеччині виділять нові кошти ни допомогу Україні

Bild з посиланням на джерела у Міноборони Німеччини повідомляє, що наступного тижня Бюджетний комітет офіційно ухвалить рішення про чотири мільярди.

Як зазначає видання, спочатку міністр фінансів Крістіан Лінднер передбачав, що у федеральному бюджеті на 2024 рік буде виділено лише 4 млрд на військову допомогу України, однак майже всі гроші були б витрачені на вже обіцяні проєкти.

На нову допомогу залишалося лише 120 млн.

Міністр оборони Борис Пісторіус не погодився з цим й ініціював виділення додаткових 5 мільярдів євро в ході бюджетних переговорів. Однак вдалося погодити поки тільки 4 млрд.

Крім того, є два мільярди євро, які Міністерство оборони може витратити як так звані дозволи на зобов’язання для довгострокових оборонних контрактів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?