Коли Лукашенко піде на поступки Заходу. «Дзядзька» з Полку Каліновського описав найімовірніший сценарій
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Лукашенко піде на поступки Заходу. «Дзядзька» з Полку Каліновського описав найімовірніший сценарій

Коли Лукашенко піде на поступки Заходу.  «Дзядзька» з Полку Каліновського описав найімовірніший сценарій
Джерело:  online.ua

Тимчасово виконуючий обовʼязки командира Полку імені Кастуся Каліновського Павло «Дзядзька» Шурмей в інтерв’ю для Online.UA розповів, що змусить самообраного президента Білорусі припинити підкорятися Путіну.

Головні тези:

  • Військова фармація Полку Каліновського створена для захисту України від вторгнення РФ і складається винятково з білоруських добровольців.
  • Лукашенко є «Путінським кріпаком», але можливо настане момент, коли він вирішить припинити підкорятися Путіну, піддаючись умовам Заходу.
  • Після розгрому російської армії, білоруси будуть мати можливість повернути собі владу і відстояти незалежність своєї країни.
  • Розкол у відносинах між Лукашенком і Путіним може призвести до поступок з боку Лукашенка на користь Заходу та України.

Полк імені Кастуся Каліновського — військова фармація у складі ЗСУ, створена у березні 2022 року з метою захисту України від вторгнення РФ. Бійцями Полку, який складається з батальйонів “Волат” та “Літвін”, є винятково білоруські добровольці. Чисельність — близько 5 тисяч воїнів. Головна мета Полку Каліновського: «Визволення Білорусі через визволення України».

Лукашенко є Путінським кріпаком

Як зазначає «Дзядзька», самообраний президент РБ Лукашенко є “Путінським кріпаком”, оскільки й надалі продовжує співпрацювати з його диктаторським режимом.

Проте може прийти той момент, коли Путін не зможе відмовити Лукашенка ухилятися від втягування у війну з білоруською армією. На жаль тоді білоруси зрозуміють, що таке війна.

Здатність Лукашенка сидіти на 2-3 стільцях одночасно. Він робить це, тому що він Путінський “кріпак” і все залежить від нього. А як на це вплинути? Ніяк, на жаль, ніяк. Якщо для нього буде настільки очевидним, що Росія програє, а Україна переможе, то час його існування теж почне цокати ще швидше.

Павло «Дзядзька» Шурмей

Павло «Дзядзька» Шурмей

Т.в.о командира Полку імені Кастуся Каліновського

Т.в.о. командира Полку підкреслює, що є можливий сценарій, коли Лукашенко припинить підкорятися Путіну.

Умовно кажучи, якщо Путіна не буде завтра, у Росії є сили, які чекали цього моменту і хотітимуть якнайшвидше сісти за стіл переговорів. Проте стіл переговорів буде, не на тих умовах, які були озвучені, а на умовах України. Може, тоді Лукашенко відразу почне: “ай-яй-яй, мене змусили це все — Путін”. Але якщо все піде так, як зараз, то на нього нічого не вплине, — підсумував «Дзядзька».

Завдяки перемозі України Білорусь зможе також стати вільною

Павло «Дзядзька» Шурмей переконаний в тому, що одразу після того, як ЗСУ остаточно розгромлять російську армію, у білорусів з'явиться вікно можливостей — вони нарешті зможуть відстояти незалежність батьківщини, а народ поверне владу до своїх рук.

Щоб це сталося якомога швидше, тисячі білоруських добровольців приєдналися до захисту України у її війні проти РФ.

Т.в.о. командира Полку Каліновського також попередив, що Росія, в якому б вигляді вона не існувала, завжди буде заважити розвиватися і Україні, і Білорусі.

Люди повинні зрозуміти, що свобода, незалежність — просто так ти її не отримаєш. 1991 року, коли Білорусь стала незалежною, і ця незалежність просто впала зверху. Радянський Союз розвалився, ось, будь ласка, вже ось тримайте вашу незалежність. Люди не розуміли ціни цієї незалежності… І на жаль, люди розуміють тоді, коли це виборюється кров'ю, здоров'ям та важкою працею, — підсумував «Дзядзька».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?