Коли почне спадати спека в Україні — прогноз синоптикині
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли почне спадати спека в Україні — прогноз синоптикині

спека
Джерело:  Наталка Діденко

Українці в різних куточках країни потерпають від шаленої літньої спеки, однак, як обіцяє синоптикиня Наталія Діденко, незабаром ситуація різко зміниться.

Головні тези:

  • Прогнозуються зниження температури в Україні у перші дні липня, що принесе полегшення від спеки.
  • Липень 2024 року буде теплішим за норму, з середньою місячною температурою на 1,5-2° вище за середньостатистичні показники.
  • Очікуються короткочасні дощі у західних регіонах.

Якою буде погода в Україні у перші дні липня

За словами експертки, 1 липня максимальна температура повітря досягатиме +30...+35 градусів, на сході та південному сході подекуди до +34...+37 градусів.

Попри це, у західних регіонах грозові дощі все-таки зможуть знизити температуру повітря на кілька градусів.

Хоча атмосфера все ж встигне вдень розігріти повітря до +30 і навіть вище, — попереджає Наталка Діденко.

Окрім того, наголошується, що перший день липня запам’ятається українцям на заході більш інтенсивними грозовими дощами, які пройдуть ближче до вечора.

Проте основна частина території України 1-го липня належатиме сухій погоді з високою пожежною небезпекою.

У Києві в понеділок також буде дуже спекотно, +32+34 градуси, і сухо, без опадів. 1-2 липня в західних областях, а 3-4 липня на півночі України спека почне потрошку спадати. Однак на сході та на півдні все ще триматимуться високі температури, хоча 4-5 липня трохи знизиться спека на Одещині.

Наталка Діденко

Наталка Діденко

Українська синоптикиня

Якою буде погода в Україні в липні 2024 року

Синоптики Українського гідрометцентру попереджають, що цього року липень в нашій країні буде теплішим за норму.

За їхніми словами, середня місячна температура повітря передбачається 20-26°, в Карпатах 16-18°, що на 1,5-2° вище за норму.

Щодо опадів, то їх за місць випаде 37-95 мм, а в Карпатах, на Прикарпатті та у Рівненській області місцями буде 101-170 мм, що в межах норми.

Можливі короткочасні дощі, які принесуть трохи прохолоди. Але загалом температура залишиться такою ж. Найтепліше буде на півдні, — прогнозує синоптикиня Діана Кривобок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?