Коли Україна отримає перший масштабний транш від ЄС — заява фон дер Ляєн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коли Україна отримає перший масштабний транш від ЄС — заява фон дер Ляєн

Денис Шмигаль
фон дер Ляєн та Шмигаль

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві повідомила, що Україна отримає першу фінансову допомогу від Євросоюзу вже у березні. За її словами, платіж становитиме 4,5 млрд євро.

ЄС перерахує Україні перші 4,5 млрд євро за новою програмою допомоги у березні

Говорили про нашу співпрацю у сфері оборонної промисловості та скоординували наступні кроки в межах ініціативи Ukraine Facility, яка передбачає фінансування в розмірі 50 млрд євро на 4 роки. Пані Урсула повідомила, що перший транш на суму 4,5 млрд євро надійде вже в березні, — написав Шмигаль.

За його словами, також порушили питання щодо ситуації на українсько-польському кордоні. Український прем'єр представив український "План взаємопорозуміння" для вирішення цієї кризи.

Урсула фон дер Ляєн у соцмережі X написала, що з Шмигалем "обговорила наступні кроки щодо кредиту на 50 мільярдів євро для України". І підтвердила, що перший платіж у розмірі 4,5 млрд євро відбудеться у березні.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва у другу річницю початку повномасштабної війни.

Я у Києві, щоб відзначити другу річницю війни Росії проти України та винятковий опір українського народу, — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Ми ще рішучіше, ніж будь-коли, підтримуємо Україну — фінансовою підтримкою, економічною, військовою, моральною. Доки країна нарешті буде вільною, — зазначила вона.

Окрім президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, до Києва, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з візитом прибули ще троє лідерів країн заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?