Вступ України в ЄС. Урсула фон дер Ляєн анонсувала важливий крок
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України в ЄС. Урсула фон дер Ляєн анонсувала важливий крок

Урсула фон дер Ляєн
Джерело:  УНІАН

Президентка Єврокомісії підбадьорена тим, що Україна продовжує виконувати необхідні рекомендації. Європейська комісія представить організаційні аспекти переговорного процесу про вступ України в Європейський Союз.

Вступ України в ЄС: коли почнуться перемовини

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговорна рамка буде представлена у середині березня.

Про це президентка Єврокомісії сказала у Києві на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським і прем'єрами Бельгії Александером де Кроо, Італії Джорджією Мелоні і Канади Джастіном Трюдо.

Я натхненна тим, я знаю, що ви працюєте, аби не відставати у виконанні рекомендацій Європейської комісії. З нашої сторони, ми, Єврокомісія, представимо переговорну рамку у середині березня.

Урсула фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн

Президентка Єврокомісії

Президентка ЄК відзначила, що розпочато процес аналізу відповідності українського законодавства праву Європейського Союзу (скрінінг) з дуже завантаженим графіком зустрічей.

Україна на шляху до Євросоюзу

14 грудня 2023 року лідери країн-членів ЄС вирішили започаткувати переговори з Україною про вступ до Союзу. Для цього вони рекомендували Єврокомісії затвердити організаційні аспекти для переговорів.

У середині січня стало відомо, що Єврокомісія працює над проектом організаційних рамок для вступних переговорів з Україною. Зокрема, проводилася оцінка ухвалення Верховною Радою законопроектів на виконання необхідних кроків.

Йдеться про впровадження Україною рекомендацій Єврокомісії, озвучених після надання Україні статусу країни-кандидата на вступ.

Нещодавно головний речник Європейської комісії Ерік Мамер заявив, що організаційні рамки для старту переговорів про членство України в ЄС можуть бути готові вже за кілька тижнів, але точної дати не встановлено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?