Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. Яка мета візиту
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. Яка мета візиту

Урсула

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва у другу річницю початку повномасштабної війни.

Що відомо про візит президентки Єврокомісії до України

Я у Києві, щоб відзначити другу річницю війни Росії проти України та винятковий опір українського народу, — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Урсула фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн

Президентка Єврокомісії

Ми ще рішучіше, ніж будь-коли, підтримуємо Україну — фінансовою підтримкою, економічною, військовою, моральною. Доки країна нарешті буде вільною, — зазначила вона.

Окрім президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, до Києва, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з візитом прибули ще троє лідерів країн заходу.

Щоб продемонструвати солідарність з Україною, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії, до Києва також прибули:

  • Джорджія Мелоні, прем'єр-міністра Італії;

  • Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Канади;

  • Александр Де Кроо, прем'єр-міністр Бельгії.

Друга річниця повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Як розповідав прессекретар президента України Сергій Никифоров, 24 лютого очікуються багато візитів лідерів інших країн до нашої країни. Окрім того, заплановане засідання за участі України та "Групи семи".

На 25 лютого готується також дещо особливе — пресконференція за участі топспікерів від влади, військово-політичного керівництва, прем'єр-міністра, голови Верховної ради, Служби безпеки України, Головного управління розвідки, Міністерства стратегічної промисловості, Офісу президента й особисто президента. Планують порушити питання майбутнього армії, її розвитку, запровадження сучасних технологій, вступу до Європейського союзу (ЄС), а також НАТО.

Також додамо, що 23 лютого до України прибула прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Разом із президентом України Володимиром Зеленським вона відвідала Личаківський цвинтар у Львові.

Також Україну відвідав лідер більшості в Сенаті США, демократ Чак Шумер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?