Коли Україна вступить в НАТО — Зеленський назвав чітку умову
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна вступить в НАТО — Зеленський назвав чітку умову

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Як заявив глава держави Володимир Зеленський, Україна зможе стати повноцінним членом НАТО, коли переможе у війні з Росією.

Україна не вступить в Альянс без розгрому РФ

З гучною заявою з цього приводу український лідер виступив під час зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, а також з офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти за стандартами Альянсу.

На мою особисту думку, ми будемо в НАТО, тільки коли переможемо. Я не вважаю, що у час війни нас візьмуть у НАТО. Це для когось ризик з членів НАТО, у когось є просто скепсис через це… Питання про НАТО, це — як правильно сказав генеральний секретар (Столтенберг — ред.) — питання більшості. А більшість — це питання політичне. А щоб політично Україну взяли в Альянс, для цього потрібна перемога.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

На переконання глави держави, коли справа дійде до членства України в Альянсі, то питання сумісності з НАТО та рівня українських військових "ніхто не буде піднімати".

Чому РФ наважилася розпочати війну проти України

Володимир Зеленський припускає, що однією з головних причин російсько-української війни є те, що Україну не прийняли в НАТО.

Президент нагадав про те, що багато років тому був також відповідний скепсис деяких членів блоку щодо потенційного членства України.

Росія дуже сильно працювала з нашими сьогоднішніми партнерами, у них був діалог. Вона робила все, щоби Україну не взяли не тільки в НАТО, а щоб в Євросоюз не взяли, щоб Україна просто не розвивалась, і щоб вона не була відірвана від впливу Російської Федерації, — пояснив глава держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?