WSJ дізналося про конфлікт всередині НАТО стосовно України
Категорія
Світ
Дата публікації

WSJ дізналося про конфлікт всередині НАТО стосовно України

НАТО
Джерело:  The Wall Street Journal

Видання The Wall Street Journal зазначає, що НАТО почав активно готуватися до потенційного вторгнення Росії, попри конфлікти, які виникають у блоці з цього приводу.

НАТО зіткнувся з новими проблемами

Згідно з даними американських журналістів, наразі члени блоку стали заручниками кількох серйозних суперечок:

  1. лідери не можуть дійти єдиного висновку у питанні повноцінного членства України та інших кандидатів у НАТО;

  2. члени Альянсу не розуміють, хто може замінити Єнса Столтенберга на посаді генсека;

  3. багато країн НАТО, як і раніше, далекі від досягнення рівня обіцяного військового бюджету.

Що важливо розуміти, ще 10 років тому країни дійшли згоди, що до цього року кожна з них витрачатиме щонайменше 2% валового внутрішнього продукту на оборону.

Однією з найбільш фундаментальних розбіжностей в Альянсі є невідповідність у поглядах країн-членів на загрози. НАТО називає тероризм і Росію своїми основними загрозами. Багато офіційних осіб у Туреччині та інших країнах-членах Середземномор'я більше занепокоєні регіональними конфліктами, нелегальною міграцією і тероризмом, ніж Росією, — пише видання.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг неочікувано прибув до Києва:

НАТО все-таки готується до можливої війни з Росією

Як уже згадувалося раніше, війська НАТО з 14 країн-членів зібралися в Латвії, щоб взяти участь у найбільших військових навчаннях Альянсу з часів Холодної війни.

Ключова мета цієї події — чіткий сигнал для Путіна про те, що Альянс готовий захищати своїх членів, особливо тих, хто перебуває поблизу кордону з Росією.

Варто звернути увагу на те, що після Холодної війни відмінності в мовах, системах зв'язку та озброєнні всередині НАТО не відігравали такої важливої ролі, адже солдати блоку рідко билися пліч-о-пліч.

Однак станом на сьогодні підготовка до коаліційної війни знову є пріоритетом НАТО, і війська повинні знати, як працювати разом на полі бою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?