Колишньому російському "мобіку" замість грошей на лікування видали мішок моркви та цибулі
Категорія
Події
Дата публікації

Колишньому російському "мобіку" замість грошей на лікування видали мішок моркви та цибулі

Олег Рибкін
Джерело:  online.ua

Мобілізованих до армії РФ росіян, які приймали участь у злочинній війні проти України не тільки лишають без грошей, а ще й відмовляють у наданні коштів на лікування. 

Що відомо про відношення до колишніх мобіків після їхнього повернення до РФ

За інформацією журналістів російських видань, мова йде про Олега Рибкіна, який дістав важке поранення під час участі у війні проти України.

Влада Волгоградської області відмовила колишньому мобілізовану у виділенні 3 млн рублів на операцію із заміни суглоба, замість цього, видавши кілька мішків моркви та цибулі.

Зазначається, що 45-річний чоловік потрапив під призов 25 вересня, оголошений кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним восени 2022 року.

Зазначається, що Рибкіна відправили у зону бойових дій в районі Роботиного у Запорізькій області, навіть не змусивши пройти медичне обстеження.

Що відомо про турботу міноборони РФ про колишніх військових

Солдат зазнав поранення живота, печінки, нирок та ніг. Травмував правий колінний суглоб. Оперували його черевну порожнину у місцевій лікарні, потім перевели до шпиталю у Севастополі. Колінний суглоб не чіпали, - зазначають російські журналісти.

Пораненого військового перевели до категорію "Г" - тимчасово непридатних до військової служби осіб.

Потім його відправили у відпустку, далі – у військову частину, але через постійні скарги відпустили на 30 днів додому.

Травмотологи порадили чоловіку провести операцію по заміні колінного суглоба вартістю близько 3 млн рублів.

У разі проведення операції Міноборони країни-агресорки мало б виплачувати колишньому “мобіку” пенсію до кінця життя.

ому й, очевидно, вирішили дати сім'ї "героя" натомість два мішки моркви та пакет цибулі.

Які овочі, які подарунки потрібно, щоб зробили заміну суглоба чоловікові та його комісували! У Міноборони не хочуть міняти, відправляють до санаторію. Їм не вигідно робити заміну суглоба: якщо зроблять, то треба давати категорію "Д”, - розповідає жінка колишнього мобілізованого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?