Коломойський залишається під вартою. Суд виніс рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Коломойський залишається під вартою. Суд виніс рішення

Коломойський
Джерело:  Укрінформ

Шевченківський районний суд продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2 млрд 650 млн грн.

Коломойський залишається під арештом

Підозрюваний у економічних злочинах підприємець Ігор Коломойський не вийде до 2 березня з-під арешту. Так вирішив суд.

Про це заявив слідчий суддя.

Продовжити строк тримання під вартою до 02.03.2024. Визначити заставу у 2 млрд 650 млн грн, – сказав суддя.

Прокуратура просила продовжити Коломойському запобіжний захід до 2 березня у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2,7 млрд грн.

Сторона захисту Коломойського просила відмовити у задоволенні цього клопотання сторони обвинувачення у повному обсязі.

Окремо Коломойський під час засідання, відповідаючи на питання судді, заявив, що у нього багато хронічних хвороб, які загострилися в ізоляторі.

У мене з’явилася серцева проблема, яка, може, раніше і була, але не у такій гострій формі. Зараз вона потребує додаткового обстеження, мінімум 3 програми, які потрібно зробити, – розповів бізнесмен.

Раніше Коломойському суд визначив у якості альтернативи тримання під вартою заставу у розмірі 3,8 млрд грн. Але 21 грудня минулого року Київський апеляційний суд зменшив її до 2,7 млрд грн.

Справи проти Коломойського: що відомо

2 вересня Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України оголосили Коломойському підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (Шахрайство) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Працівники БЕБ і СБУ інкримінують Коломойському легалізацію впродовж 2013-2020 років понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон із використанням інфраструктури підконтрольних банківських установ.

Шевченківський райсуд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3,8 млрд грн. Запобіжний захід діяв до 2 грудня.

У листопаді суд продовжив до 26 січня запобіжний захід Коломойському у вигляді взяття під варту.

Крім того, 7 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському і п’ятьом членам організованої ним групи підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?