Команда Орбана опинилася у центрі гучного скандалу через змову
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Орбана опинилася у центрі гучного скандалу через змову

Віктор Орбан
Джерело:  AP News

В Угорщині розгорівся новий скандал після того, як був опублікований аудіозапис з голосом ексміністерки юстиції Юдіт Варги: вона підтвердила змову угорських урядовців з метою приховування корупції. 

Що відомо про корупційний скандал в команді Орбана

Журналісти звертають увагу на те, що цей аудіозапис опублікував колишній угорський посадовець та заразом колишній чоловік Варги, а нині опозиціонер і яскравий антиорбанівець Петер Мадяр.

26 березня він зливу у мережу свою інсайдерську інформацію та запис, на якому голос Варги описує, як інші урядовці домоглися видалення доказів з протоколів суду, щоб приховати свою роль у корупційних бізнес-операціях.

Вони підказали прокурорам, що потрібно вилучити, — заявляє колишня угорська міністерка.

За словами Мадяра, йому вдалося записати цю розмову, коли вони ще були разом.

Окрім того, наголошується, що політик уже передав докази до прокуратури в Будапешті, щоб та використала його як доказ.

Що важливо розуміти, раніше Юдіт Варга була частиною команди Віктора Орбана.

Як Варга відреагувала на звинувачення в корупції

Угорська політикиня неочікувано для всіх почала звинувачувати свого колишнього чоловіка у домашньому насильстві під час їхнього шлюбу, а також почала запевняти, що вона зробила ці заяви під тиском.

Я сказала те, що він хотів почути, щоб якомога швидше втекти. У такій ситуації будь-яка людина може сказати те, що вона не має на увазі в стані страху, — заперечує Юдіт Варга.

Мадяр заперечив її звинувачення в окремій публікації на своєму Facebook.

Не можна також не згадати про той факт, що раніше Мадяр звинуватив уряд Орбана в масштабній корупції та використанні наклепницьких кампаній для дискредитації опонентів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?