Компанія Meta скасувала обмеження для акаунтів Трампа в Instagram та Facebook
Категорія
Світ
Дата публікації

Компанія Meta скасувала обмеження для акаунтів Трампа в Instagram та Facebook

META
Дональд Трамп

Облікові записи Дональда Трампа у соціальних мережах Facebook та Instagram тепер обмежені лише стандартними правилами для користувачів.

Головні тези:

  • Компанія Meta зняла обмеження з облікових записів колишнього президента США Дональда Трампа у Facebook та Instagram з метою забезпечити рівний доступ кандидатів до політичного самовираження.
  • Усі кандидати в президенти США зобов'язані дотримуватися стандартів спільноти, включно з обмеженнями на висловлюваннями ненависті та підбурювання до насильства.
  • Ілон Маск зробив пожертву фонду America PAC, що підтримує передвиборчу кампанію Дональда Трампа з метою збільшення шансів республіканця на перемогу у ключових штатах США.

Акаунт Дональда Трампа був заблокований у соцмережах понад 3 роки

Компанія Meta зняла обмеження з облікових записів колишнього президента США Дональда Трампа у Facebook та Instagram, заявивши, що хоче забезпечити рівний доступ кандидатів для політичного самовираження перед виборами 2024 року.

У дописі Meta зазначили, що компанія відчуває відповідальність за те, щоб американські громадяни мали можливість бачити політичні висловлювання кандидатів у президенти на рівних умовах.

При цьому в Meta нагадують, що каратимуть за використання мови ворожнечі або підбурювання до вчинення насильницьких дій.

Усі кандидати в президенти США залишаються підпорядкованими тим самим стандартам спільноти, що й усі користувачі Facebook та Instagram, включаючи політику, спрямовану на запобігання висловлюванням ненависті та підбурюванню до насильства, — йдеться у блозі компанії.

Акаунт Дональда Трампа були заблоковані у всіх основних соцмережах після штурму Капітолія 6 січня 2021 року. У 2023 році більшість компаній скасували це рішення: досі діє воно лише у Snapchat.

Ілон Маск вклав значну суму у передвиборчу кампанію Дональда Трампа

Мільярдер Ілон Маск зробив пожертву фонду America PAC, який підтримує Дональда Трампа у передвиборчій кампанії.

Власник компаній SpaceX, Tesla та X Ілон Маск зробив пожертву організації, яка займається просуванням передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

Маск перерахував гроші "Комітету політичної дії" — групі, яка діє "за лаштунками" для того, щоб збільшити шанси на перемогу республіканця у ключових для виборів штатах США.

Суму, яку пожертував Ілон Маск на передвиборчу кампанію Трампа, можна буде дізнатися 15 липня, коли комітет оприлюднить дані про спонсорів

Зазначимо, що раніше Ілон Маск заявив, що не фінансуватиме передвиборчі кампанії ані Трампа, ані Байдена на виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?