Конкурентка Трампа Гейлі оголосила про завершення президентської кампанії
Категорія
Політика
Дата публікації

Конкурентка Трампа Гейлі оголосила про завершення президентської кампанії

Гейлі
Джерело:  CNN

Одна з претенденток від Республіканської партії на роль кандидатки у президенти США Ніккі Гейлі вдень 6 березня закінчила участь у кампанії.

Ніккі Гейлі офіційно оголосила про завершення президентської кампанії

Гейлі зняла свою кандидатуру з передвиборчих перегонів.

Про це повідомляє CNN на основі заяви Ніккі Гейлі.

Я сповнена вдячності за підтримку, яку ми отримали з усієї нашої великої країни. Але тепер настав час призупинити мою кампанію. Я сказала, що хочу, щоб американці почули їхні голоси. Я це зробила. не шкодуйте.

Ніккі Гейлі

Ніккі Гейлі

Політикиня

Вона попередила американців про безліч проблем, які чекають попереду, сказавши, що «світ у вогні».

Колишня губернаторка Південної Кароліни підкреслила деякі питання, через які вона балотувалася: загрозу державного боргу для американської економіки, потребу в малому уряді та важливість підтримки України, Тайваню та Ізраїлю.

Гейлі також привітала Дональда Трампа, який, за її словами, буде ймовірним кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Тепер Дональду Трампу належить заробити голоси тих у нашій партії та за її межами, які його не підтримали. І я сподіваюся, що він це зробить.

Згадуючи свою передвиборчу кампанію, вона зауважила, що її мати, «іммігрантка в першому поколінні, мала голосувати за свою доньку в президенти — тільки в Америці».

Результати супервівторка у США

У США 5 березня відбулися партійні голосування для обрання кандидатів на вибори президента. За попередніми результатами супервівторка в 15 штатах перемагають чинний президент Джо Байден та Дональд Трамп.

Трамп лідирує у 12 штатах з 15: Алабама, Арканзас, Каліфорнія, Колорадо, Мен, Массачусетс, Міннесота, Північна Кароліна, Оклахома, Техас, Теннессі, Вірджинія.

У Вермонті за підсумками опрацювання 88% бюлетенів Дональд Трамп набирає 46,8%, його випереджає Ніккі Гейлі з 49,3%.

Джо Байден лідирує у штатах: Алабама, Арканзас, Каліфорнія, Колорадо, Айова, Мен, Массачусетс, Міннесота, Північна Кароліна, Оклахома, Техас, Теннессі, Юта, Вермонт, Вірджинія.

Важливо зазначити, що Трамп ще не виграв кандидатуру Республіканської партії. Йому потрібно набрати щонайменше 1215 з 2429 делегатів, щоб отримати висунення від своєї партії.

Для демократів потрібно 1968 з 3934 делегатів, щоб виграти номінацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?