Мільйони громадян США готові покинути країну у разі перемоги Трампа на виборах — Business Insider
Категорія
Світ
Дата публікації

Мільйони громадян США готові покинути країну у разі перемоги Трампа на виборах — Business Insider

Дональд Трамп
Джерело:  Business Insider

За словами американського письменника та журналіста Пола Старобіна, мільйони громадян США планують емігрувати у разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах. 

Що відомо про побоювання американців стосовно ймовірної перемоги Трампа

Як зазначає Старобін у власному матеріалі на сторінках видання, переважно розмови про бажання емігрувати ведуть прихильники Демократичної партії.

Тривога щодо потенційного тріумфу Трампа в листопаді набагато гостріша, ніж страхи, які розпалювали попередні президенти, - зазначає журналіст.

Що відомо про готовність громадян США покинути країну у разі перемоги Трампа

За його словами, переважно бажання та готовність емігрувати висловлює молодь.

Так, наприкінці президентського терміну Джорджа Буша США хотіли покинути 24% осіб молодше 30 років, 8% – під час Обами та 30% – під час Трампа.

При цьому у випадку із Трампом, як підкреслює Старобін, країну по завершенні його президентського терміну хотіли покинути 20% молодих чоловіків і 40% молодих жінок.

За словами президента Асоціації американців за кордоном Доріс Шпеєра, громадяни США, які проживають в інших країнах, наразі готуються до нової хвилі емігрантів у разі перемоги Трампа на виборах.

Друге президентство Трампа може стати "каталізатором", який ще більше підживить зростаючу діаспору американців, які живуть у вигнанні. Після листопада Європа цілком може стати тим, чим була Канада для тих, хто ухилявся від призову під час війни у В’єтнамі: політичним притулком для американців, яким набридла власна країна. Називайте їх вигнанцями Трампа, - пояснює Шпеєр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?