Країни ЄС таємно розробили план регулювання ШІ — Reuters
Категорія
Технології
Дата публікації

Країни ЄС таємно розробили план регулювання ШІ — Reuters

Штучний інтелект
Джерело:  Reuters

Як вдалося дізнатися інформаційній агенції Reuters, Німеччина, Франція та Італія змогли домовитися про те, як в майбутньому потрібно регулювати штучний інтелект (ШІ).

Що відомо про угоду Німеччини, Франції та Італії щодо врегулювання ШІ

Журналістам вдалося отримати доступ до документа, в якому йдеться про те, що уряди цих трьох країн виступають за ухвалення обов'язкових зобов'язань як для великих, так і для малих постачальників ШІ в Євросоюзі.

Окрім того, наголошується, що ФРН, Франція та Італія застерігають від надання очевидної конкурентної переваги меншим європейським провайдерам, а не найбільшим постачаникам ШІ, зокрема зі США, через побоювання щодо зниження довіри до безпеки цих провайдерів.

На переконання підписантів цієї угоди, правила поведінки й прозорість повинні бути обов'язковими для всіх.

Також зазначається, що на першому етапі жодних санкцій не повинно бути введено.

Втім, стверджують уряди трьох країн, якщо через певний проміжок часу будуть виявлені порушення кодексу поведінки, може бути створена система санкцій, і в майбутньому за дотриманням стандартів стежитиме європейський орган.

За словами представників Мінекономіки ФРН, закони та державний контроль повинні регулювати не сам ШІ, а його застосування.

Як у Британії ставляться до проблеми регулювання ШІ

Як відомо, нещодавно у Національному центрі кібербезпеки Британії поскаржилися на те, що штучний інтелект (ШІ) становить загрозу для наступних парламентських виборів в країні.

Ба більше, наголошується, що кібератаки ворожих країн та їхніх маріонеток стає дедалі важче відбивати.

Перед цим Велика Британія, США, ЄС, Австралія та Китай погодилися з тим, що штучний інтелект (ШІ) становить потенційно катастрофічну небезпеку для людства, уклавши першу міжнародну декларацію, присвячену цій швидкозростаючій технології.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?