Кремль планує шукати в Африці найманців для війни проти України — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль планує шукати в Африці найманців для війни проти України — ЦНС

Найманці з Африки у складі армії РФ
Джерело:  ЦНС

Злочинне керівництво країни-агресорки РФ на тлі численних втрат у війні проти України вже готується шукати найманців у країнах Африки.

Що відомо про готовність російських окупантів залучати африканських найманців до війни проти України

За інформацією представників Центру національного спротиву, що наразі російські окупанти проводять кампанію з набору добровольців у у Курській області.

Зазначається, що вони очікують, що до них доєднається від 50 до 100 солдатів і офіцерів до лав так званого “Африканського корпусу".

Зазначається, що найманців готуватимуть на заміну бойовикам ПВК “Вагнер”, які брали участь у бойових діях на території низки країн Африки, а після цього були залучені до участі у війні проти України.

Розширення вказаного контингенту планується на території Буркіна-Фасо, а основним видом їхньої діяльності буде підготовка та перепідготовка нових хвиль місцевих найманців для відправки на війну проти України.

Що відомо про залучення Кремлем іноземців до війни проти України

З початку війни проти України Росія ухвалила низку законів, спрямованих на залучення іноземних громадян до своїх лав.

Володимир Путін на нараді з питань безпеки, що відбулася незабаром після нападу його військ на Україну, заявив, що Кремль повинен допомагати іноземцям, які планують воювати на боці Росії.

Зокрема, раніше неодноразово з’являлась інформація, що до участі у війні проти України долучались найманці з Куби.

Іноземців залучають на східній лінії фронту.

Зокрема, за даними підпілля, кубинців застосовують на Куп’янському напрямку, а також між Бахмутом та Горлівкою. 

Раніше про вербування громадян Куби писали активісти "Кібер спротиву", які зламали пошту начальника пункту відбору на військову службу за контрактом в місті Тула Антона Пєрєвозчікова. Самі росіяни пишаються, що відправляють кубинців у передових загонах, адже їх "не шкода, - йшлося у відповідному повідомленні ЦНС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?