Влада РФ розпочала реабілітацію найманців "Вагнера" після спроб заколоту — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада РФ розпочала реабілітацію найманців "Вагнера" після спроб заколоту — британська розвідка

Міноборони Британії
Вагнер

Російська влада взялася реабілітувати бійців "групи Вагнера" після спроби заколоту і смерті засновника ПВК Євгена Пригожина.

Що відомо про реабілітацію найманців "Вагнера" у РФ

Як зазначається у зведенні, міністерство оборони Росії встановило нову систему, яка дозволяє найманцям "Вагнера" отримувати ветеранські посвідчення та відповідні виплати.

Група "Вагнера" нещодавно була включена в структуру управління Росгвардії.

За даними британської розвідки, ці дії, швидше за все, сигналізують про реабілітацію деяких частин "Вагнера" з боку російської влади.

Це послідувало за тривалим періодом невизначеності щодо того, як влада ставитиметься до членів "Вагнера" після заколоту групи та невдалого "Маршу за справедливість" у червні 2023 року, - зазначають у Міноборони Британії.

Найманці "Вагнера" в Україні

Нагадаємо, в січні британська розвідка повідомляла, що чисельність групи "Вагнер" на російсько-українському фронті досягала 50 тисяч людей.

Група "Вагнера" фактично була розформована після бунту ватажка найманців Євгена Пригожина у червні 2023 року.

За даними британської розвідки, сотні бойовиків, раніше пов'язаних групою "Вагнера", почали передислокуватися в Україну окремо та невеликими групами для участі у війні у складі різних російських підрозділів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?