Кремль поширює тези про проблеми із допомогою Україні з боку ЄС — ОП
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль поширює тези про проблеми із допомогою Україні з боку ЄС — ОП

Михайло Подоляк
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, кремлівська пропаганда маніпулює інформаційною темою нібито проблем із допомогою Україні з боку ЄС. 

Як Кремль використовує недостовірну інформацію для поширення власної пропаганди

Зокрема, у коментарі журналістам видання Report Подоляк зазначив, що одним з головних політичних меседжів кремлівської пропаганди є твердження, що серед країн ЄС існують протиріччя у питанні надання подальшої допомоги Україні.

Радник ОП пояснив, що Україна може витрачати виключно кошти з власного бюджету на фінансування потреб оборони та Збройних сил, а кошти від партнерів використовуються на підтримку соціальних програм.

З боку наших європейських партнерів є значне збільшення програм підтримки. Національні уряди окремих країн збільшують бюджети на військові пакети та на фінансову допомогу Україні. Це Німеччина, Голландія, Швеція, Данія, Норвегія, практично всі країни поступово збільшують пакети прямої військової та фінансової допомоги, - зазначив Подоляк.

Він додав, що буквально до цього року суми, які отримувала Україна від партнерів у якості допомоги, складали від 200 до 600 млн євро.

Наразі ж мова йде про отримання пакетів допомоги на суми у мільярди євро.

Чи зможе Угорщина завадити допомозі Україні з боку ЄС

Радник голови ОП також прокоментував питання щодо вето Угорщини на надання підтримки Україні.

Це не блокування з боку якоїсь держави. У ЄС 27 членів, один із яких феноменальний – Угорщина. Віктор Орбан вважає, що необхідно зробити все, щоб ЄС став якнайслабшим. Ми маємо продовжити діалог із Угорщиною, - пояснив Подоляк.

На його думку, колективне рішення країн ЄС щодо виділення Україні 50 млрд євро в рамках військової допомоги та на задоволення соціальних потреб має бути ухвалене вже у січні наступного року.

Діалоги з Орбаном пройдуть на рівні ЄС та Єврокомісії. Ми обговоримо деякі надзвичайно дивні спроби заблокувати допомогу Україні, - зазначив представник ОП.

Подоляк напередодні Різдва виступив із жорстким зверненням до світу

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у великому інтерв'ю online.ua напередодні Різдва жорстко звернувся до світу, відповідаючи на запитання журналістки, яким, на думку радника, буде основний меседж України світові у наступному 2024-му році.

На запитання журналістки, яким буде основний меседж України всьому цивілізованому світу у 2024-му році, він відповів:

Він незмінний. Він дуже простий. Поверніть голову і подивіться на своїх дітей. Що Ви можете зробити, щоб ці діти були щасливими? Щоб вони жили, мали можливість жити. А чи готові Ви відійти в бік, коли хтось прийде і спробує їх зґвалтувати чи вбити? А якщо не готові, то тоді чому ви нам пропонуєте це зробити?

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?