Кремль хоче втрутитися у вибори США попри війну проти України — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль хоче втрутитися у вибори США попри війну проти України — CNN

США
Джерело:  CNN

Війна Росії проти України не послабила бажання Кремля втрутитися у президентські вибори у Сполучених Штатах Америки 2024 року.

Російська розвідка слідкує за ситуацією в США

Директор Агентства національної безпеки США Пол Накасоне заявив, що Росія все ще має можливість, попри виснажливу війну проти України, втрутитися у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Це важливий рік для них. Вони дивляться на це (вибори в США — ред.), і я припускаю, що з огляду на виклик, який вони мають в Україні, очевидно, це те, на що вони хочуть вплинути, — сказав він.

З думкою Накасоне також погодився і директор ФБР Кріс Рей.

У будь-якому випадку, можна стверджувати, що їхня увага до України збільшила бажання зосередитися на спробі сформувати те, як ми виглядаємо і як ми думаємо про проблеми, оскільки політика США має глибоке значення для їхнього абсолютно неспровокованого та обурливого вторгнення в Україну, — зазначив він.

Раніше високопоставлений представник Міністерства юстиції США з питань кібербезпеки Шон Ньюелл заявив, що зосередженість російських спецслужб на Україні пішла на користь Сполученим Штатам.

Всі російські спецслужби, які ми щодня перевіряємо на предмет діяльності, спрямованої проти Сполучених Штатів, зараз приділяють час і увагу Україні з очевидних причин, — сказав Ньюелл.

Однак він додав, що російська розвідка продовжує вивчати те, як вона може вплинути на підтримку України з боку США.

Високопосадовці американської розвідки назвали Росію, Китай та Іран основними гравцями, які прагнуть втрутитися у вибори в США.

Що відомо про вибори у США

Нагадаємо, чергові президентські вибори у Сполучених Штатах заплановані на 5 листопада 2024 року.

Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців — колишній президент США Дональд Трамп.

Однак 28 грудня 2023 року керівник виборчої комісії штату Мен Шенна Білоуз виключила Трампа із виборчого бюлетеня на виборах 2024 року. Рішення засноване на 14-й поправці Конституції США, яка забороняє участь у виборах організаторів та учасників заколоту, яким суд визнав штурм трампістами Капітолія 6 січня 2021 року.

20 грудня Верховний суд штату Колорадо також заборонив Трампу брати участь у праймеріз на території штату через 14 поправку. Команда Трампа подала апеляцію на це рішення до Верховного суду США.

Пізніше стало відомо, що процедуру виключення Трампа з виборчих списків президентських виборів ініціювали в 34 штатах США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?