Kremlingram. В Україні стартував проєкт дослідження зв'язків Кремля та Telegram
Категорія
Україна
Дата публікації

Kremlingram. В Україні стартував проєкт дослідження зв'язків Кремля та Telegram

Kremlingram
Джерело:  Kremlingram

Ярослав Ажнюк оголосив про започаткування нового етапу дослідження зв'язків російських спецслужб та Telegram – запуск сайту kremlingram . org.

Kremlingram розкриє зв’язок Кремля та Telegram

5 грудня в Україні запущено kremlingram . org та оголошено про пошук керівника проєкту.

Про це повідомив у Facebook Ярослав Ажнюк – український підприємець, засновник, генеральний директор компанії «Petcube», партнер і співзасновник фінансової компанії fuelfinance.

Це початок наступного етапу дослідження зв’язків Телеграму з Кремлем. Сайт має українську і англійську версії, і, наразі містить ключові тези та статті за темою безпеки Телеграму та його зв’язків з Росією, – повідомив Ажнюк

Kremlingram . org – хороша стартова точка, щоб почати вивчення того, як Телеграм маніпулює, займається неправдивою рекламою і відвертою брехнею, впливає на медіа та суспільства по всьому світу, співпрацює з російською владою і, досі виходить сухим із води. При цьому залишається найбільшою медійною і комунікаційною платформою в Україні.

Також Ярослав Ажнюк повідомив, що kremlingram . org шукає керівника проєкту, людину яка очолить подальші дослідження і координуватиме співпрацю українських та міжнародних дослідників, медіа, законодавців та добродіїв, що діляться з нами невідомими раніше даними.

Якщо вас глибоко цікавить ця тематика, ви вільно спілкуєтесь українською та англійською, чудово пишете, маєте досвід управління спільнотами і волонтерськими командами та досвід роботи з ґрантами – ви ідеальний кандидат чи кандидатка. На сайті вказано як податися на вакансію.

У демократичних суспільствах медіа – це поле бою. Для України в центрі уваги має бути Телеграм. Бо немає сенсу в обмеженнях воєнного часу у форматі телемарафону, коли вдвічі більше українців отримують інформацію через повністю немодероване звалище телеграму, інфраструктура якого, імовірно, підконтрольна російській владі, додав Ажнюк.

І закликав українців позбутися Кремлєграму.

Новий тренд в українців

Наразі багато лідерів суспільних думок відмовляються від користування Telegram через “вуха Росії”, що стирчать з багатьох каналів і сторінок застосунку.

Так. Сергій Фащук вирішив з сьогоднішнього дня перестати користуватися Telegram, так само, як раніше видалив назавжди “кацапський ВКонтакте”.

Коментатори його посту підтримують рішення Сергія і питають порад, як краще “розпрощатися” з залежністю від Telegram.

Прощання з Telegram
facebook.com

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?