Кремлівська пропаганда готує хвилю дезінформації проти Зеленського — Bloomberg
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська пропаганда готує хвилю дезінформації проти Зеленського — Bloomberg

Володимир Зеленський
Джерело:  Bloomberg

Журналісти видання Bloomberg зазначають, що в Україні проводять підготовку у очікуванні нової ІПСО Кремля, спрямованої на підрив авторитету президента Володимира Зеленського. 

Що відомо про нову ІПСО Кремля проти Зеленського

Зазначається, що Кремль прагне посіяти сумніви в репутації українського президента і за допомогою цього спричинити дестабілізацію в Україні, особливо серед військових на фронті.

Центральним елементом зусиль Кремля буде спроба підірвати демократичну легітимність Зеленського в очах громадськості, оскільки його п'ятирічний термін добігає кінця, - підкреслюють автори матеріалу.

За інформацією української контррозвідки, Кремль планує інформаційну кампанію з підриву довіри українського суспільства до президента Володимира Зеленського у першій половині червня цього року із використанням заяв про нібито втрату Зеленським президентських повноважень.

Коли Кремль планує провести власну ІПСО

Кампанія буде спрямована на підрив легітимності влади після 20 травня, а також на поширення паніки, відчаю, спричинення штучного конфлікту між цивільною та військовою владою, сварки між Україною та її союзниками і пропаганду теорій змови.

Зеленський порушив це питання перед групою законодавців на закритій зустрічі минулого місяця, закликавши їх забезпечити, щоб лінія про підрив легітимності не поширювалася, - йдеться у матеріалі видання.

Законодавство України забороняє вибори під час війни, поки діє воєнний стан. Але юридичне формулювання залишає деяку невизначеність, оскільки в ньому також зазначено, що термін повноважень глави держави становить п'ять років. Президент обмежений двома термінами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?