Пропагандисти РФ поширюють фейки про "торгівлю органами українських військових" — ЦПД
Категорія
Україна
Дата публікації

Пропагандисти РФ поширюють фейки про "торгівлю органами українських військових" — ЦПД

Центр протидії дезінформації
ЗСУ

Росіяни поширюють інформацію про те, що на Куп'янському напрямку російські військові буцімто знайшли докази "торгівлі органами українських військових".

У РФ поширують фейк про торгівлю органами

За словами пропагандистів, "постійні пункти вилучення органів та відділення частин тіла" розташовані в місті Ізюм та селищі Борова Харківської області.

Насправді інформація, яку поширюють загарбники, не відповідає дійсності. Такі фейки є частиною ворожої кампанії "Чорна трансплантологія", мета якої дискредитувати військово-політичне керівництво України та створити негативний імідж держави в очах міжнародної спільноти, — зазначають у ЦПД.

Інформаційна кампанія про чорну трансплантологію поширюється ворогом ще з 2014 року. Для цього російські брехуни створюють фейкові сюжети, документи, статті й новини.

Раніше ворог вже поширював фейковий сюжет про чорну трансплантологію у тимчасово окупованому Сєверодонецьку, коли той був під контролем ЗСУ.

Світові ЗМІ брешуть про Україну, Росію та хід війни — аналіз ЦПД

Команда ЦПД склала список головних фейків, що просували раніше світові ЗМІ:

  1. Німеччина порушила свою обіцянку і вступила у змову зі США з метою розширення НАТО. У результаті загинули сотні тисяч людей

  2. Підтримка Заходом українських військових означатиме тільки більше загиблих українців і подальшу деградацію західної економіки

  3. Байден і Зеленський несуть відповідальність за кожну смерть в українській війні

  4. Президент Зеленський відправив своїх людей рейдувати і захоплювати церкви, скасував вибори і масово посилає християн на смерть

  5. Україна — «нацистська держава, в якій домінує бандерівська ідеологія»

  6. Немає доказів того, що путін зацікавлений у захопленні всієї України та завоюванні країн Східної Європи

  7. Зеленський зняв Залужного, бо програв війну. Його проблема більше полягає не в організації перемоги, а в управлінні поразкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?