Спецслужби РФ створили фейкові акаунти Сирського для його дискредитації — ЦПД
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецслужби РФ створили фейкові акаунти Сирського для його дискредитації — ЦПД

Центр протидії дезінформації
Сирський

Російські спецслужби створили мережу фейкових акаунтів головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського і поширюють недостовірну інформацію про ситуацію на фронті та про головкома.

РФ прагне дискредитувати Сирського

Як зазначається, ЦПД спільно з кібердепартаментом СБУ виявили масштабну дезінформаційну кампанію РФ з дискредитації головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

З'ясувалося, що ворог поширює фейки про ситуацію на фронті та про Головкома з метою інформаційно-психологічного впливу на військовослужбовців, — йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що Росія спросуває деструктивні меседжі через фейкові акаунти Сирського у соцмережах Facebook, Instagram, X та Telegram.

У ЦПД зазначають, що підрозділи інформаційного протиборства спецслужб РФ суттєво активізувались останнім часом як в Україні, так і в країнах-членах НАТО.

Українців закликають отримувати інформацію з офіційних джерел. Зокрема у ЦПД нагадують, якою є офіційна сторінка головнокомандувача ЗСУ.

Що відомо про призначення Сирського на посаду головнокомандувача ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Натомість новим головнокомандувачем був призначений Олександр Сирський.

Раніше провідомлялося, що росіяни намагаються нав'язати Сирському образ "радянської та російської" людини.

У Центрі протидії дезінформації підкреслюють, що підтримка кампанії про те, що Головком є “російською людиною” — це підігравання ворожій дезінформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?