Сирський заявив про новий етап у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Сирський заявив про новий етап у війні

Олександр Сирський
Джерело:  ZDF

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав, що розв'язана Росією злочинна війна проти України перейшла на новий етап. 

Що відомо про новий розділ у злочинній війні РФ проти України

Сирський зазначив, що наразі Україна має більше розраховувати на себе у виробництві зброї, а не лише на західних партнерів.

Коли йде війна з таким розмахом, такої війни з часів Другої світової ще не було і з такою тривалістю. Адже всі операції, які проводилися, вони тривали кілька місяців. Звичайно, що цієї зброї недостатньо, її просто не вистачає. І навіть та зброя, яка використовується, вона має фізичний термін використання. Будь-який ствол має знос. Він може випустити конкретну кількість снарядів, після чого його треба змінювати. Це війна не лише людей, а й економік, - пояснює Головком ЗСУ.

Сирський також зазначив, що Україна розраховує на підтримку економік країн-партнерів.

Економіка колективного Заходу має нам також допомагати. Тому що ми воюємо і використовуємо найцінніше, що маємо – це наших людей, цвіт нашої нації. Немає ззовні допомоги – треба запускати власне виробництво. Це вже в процесі, треба збільшувати обсяги виробництва. Тому що ми, в першу чергу, маємо розраховувати на себе, а не лише на партнерів

Олександр Сирський

Олександр Сирський

Головком ЗСУ

Сирський про зростання ролі дронів у війні

Головком ЗСУ підкреслив, що використання наземних дронів на лінії фронту наразі допомогає рятувати велику кількість життів українських захисників.

Ми зараз спостерігаємо, як роль дронів щодня збільшується. Це пов'язано з тим, що щодня використовується їх усе більше з обох сторін. Зараз у всіх ланках військового управління, кожен командир бачить всю картину поля бою. Якщо раніше він міг побачити обмежену частину з бліндажу, то зараз він бачить увесь пейзаж бойових дій. Дрони використовуються вздовж усієї лінії бойових дій. Ця війна значно підвищила значення технологічного прогресу у процесі збройної боротьби, - зазначив Сирський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?