Кремлівська пропаганда поширює фейк про перехід льотчика ЗСУ на бік армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська пропаганда поширює фейк про перехід льотчика ЗСУ на бік армії РФ

Су-27
Джерело:  online.ua

Підконтрольні Кремлю пропагандистські ЗМІ в Росії поширюють брехню про нібито перехід українського пілота Су-27 на бік злочинної армії РФ. 

Що відомо про нову ІПСО кремлівської пропаганди

Пропагандисти заявляють, що нібито український пілот втік та прилетів на Су-27.

Зокрема, у російських Telegram-каналах було поширено інформацію, що нібито про втечу українського пілота заявив Олексій Воєвода (який сам є військовим льотчиком, пілотом вертольота Ка-52).

Воєвода стверджував, що зміг організувати втечу командира ланки, старшого офіцера ВПС ЗСУ.

Як заявив блогер, льотчик нібито зміг долетіти на викраденому Су-27 і зараз з ним працюють спецслужби.

Також російські пропагандистські ЗМІ посилаються на екс-міністра інформації "ДНР" Данила Безсонова, за словами якого, український льотчик нібито таємно співпрацював з російськими військовими з самого початку військового вторгнення РФ в Україну.

Що кажуть у ГУР

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, поширювана кремлівськими пропагандистами інформація не відповідає дійсності.

Це примітивне і прострочене ІПСО рівня максимально п'яного Медведєва у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою, - зазначив Юсов.

Що відомо про рекордні втрати армії РФ протягом листопада цього року

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, втрати злочинної армїі РФ в Україні зростають шаленими темпами.

Він зазначив, що тільки у продовж третини цього місяця їх вже більше, а ніж за деякі попередні місяці.

Аналітик переконаний, що зростанню ворожих втрат сприяли значне зменшення використання військової техніки та дисбаланс між втратами у живій силі та техніці.

В першу чергу це обумовлено перегрупуванням механізованої компоненти по ряду напрямків, а на найзапеклішому - Авдіївському, накопиченням перед черговою хвилею наступу. Саме тому, щоб не зменшувати ритм тиску, нещадно в полі женуть людський ресурс, - пояснює Коваленко.

Він прогнозує, що показник знищених окупантів за листопад може виявитися "вкрай високим, якщо не зовсім – рекордним".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?