Куди звертатися за інформацією про зниклих безвісти — розʼяснення
Категорія
Україна
Дата публікації

Куди звертатися за інформацією про зниклих безвісти — розʼяснення

Куди звертатися за інформацією про зниклих безвісти — розʼяснення
Джерело:  online.ua

Інформація про зниклих безвісти буде передана до держустанов, відповідальних за пошук зниклих безвісти та повернення тіл загиблих героїв. Це пов'язано з відставкою Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин. 

Джерело:  Олег Котенко 

Куди звертатися за інформацією про зниклих безвісти

Як повідомлялося раніше, у зв’язку зі скороченням повноважень, Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олегом Котенком було прийнято рішення піти у відставку.

Повернувшись із відрядження, він написав заяву на звільнення, а вже 19 вересня Кабмін проголосував за відставку Уповноваженого.

Задля того, щоб робота з пошуку зниклих безвісти не припинялася, всю зібрану за період виконання повноважень інформацію буде передано до відповідальних за пошук зниклих та повернення тіл загиблих героїв.

Дуже важливо, щоб відповідні структури одразу ж налагодили комунікацію з рідними, внутрішні пошукові процеси й перемовний процес із протилежною стороною, — йдеться у повідомленні.

Саме тому для підсилення продуктивності пошукової роботи, частина команди Уповноваженого переходить до державних органів, які віднині опікуватимуться пошуком зниклих безвісти осіб.

Своєю чергою Олег Котенко спільно з командою ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» продовжує працювати в напрямку зниклих безвісти та полонених на громадських засадах.

Ми в жодному разі не полишимо родини один на один із власною бідою. Як громадська організація будемо й надалі консультувати, підтримувати, долучатися до пошукового процесу. Сподіваємося, що державні органи будуть відкриті до співпраці, адже разом ми зможемо скоріше знайти та повернути кожного! – коментує Олег Котенко.

Зазначимо, що родини зниклих осіб наразі можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію ГО "ГРУПА ПАТРІОТ" за телефоном:  0 800 339 247.

Що не варто робити при самостійному пошуку зниклого безвісти

Зокрема при пошуках зниклого безвісти не варто:

  • Публікувати в соціальних мережах або надсилати стороннім особам фото зниклого військовослужбовця, особливо в військовій формі.

  • Публікувати його особисті дані, номери військової частини, бригади, де проходить службу, звання, місце зникнення.

Ці дані можуть збирати окупанти та шахраї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?