Кулеба оцінив готовність до нових переговорів нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба оцінив готовність до нових переговорів нормандської четвірки

Кулеба оцінив готовність до нових переговорів нормандської четвірки
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ констатували повну готовність української сторони до проведення переговорів країн “нормандського формату” на рівні голів цих відомств для відновлення реального врегулювання війни на сході.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За його словами, офіційний Київ сподівається на підтвердження власної участі у такому саміті на відповідному рівні.

“Ми готові до цієї зустрічі міністрів якомога швидше. Тобто змістовно нам непотрібно готуватися, тому що ми в будь-який момент готові до цієї розмови”, - уточнив дипломат.

Він додав, що сподівається на підтримку такої зустрічі з боку російського міністра Сергія Лаврова та подальшого залучення його до неї особисто для повноцінного процесу переговорів.

“Підготовка зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандського формату триває. Зараз ми намагаємося погодити, наші французькі і німецькі колеги намагаються узгодити прийнятну для всіх дату. Я дуже сподіваюся, що Сергій Лавров підтвердить участь у цій зустрічі, нам є про що говорити”, - додав Кулеба.

Переговори в нормандському форматі

Раніше у Кремлі критикували ініціативність української сторони щодо проведення переговорів у нормандському форматі. Там стверджували, що не бачать змісту для скликання й організації нової зустрічі лідерів країн.

“Щодо саміту “нормандської четвірки”. Всі хочуть його провести так, щоб це стало вагомим кроком на шляху “внутрішньо українського” регулювання. Але для того, щоб проводити саміт, потрібно якесь субстантивне наповнення цього саміту. Воно як і раніше відсутнє”, - заявили у Кремлі.

Своєю чергою на рівні федерального німецького уряду Росії закидають в цілому небажання врегульовувати протистояння з Україною.

Берлін вказав, що за близько 7 років існування нормандський формат не призвів до реального врегулювання збройного протистояння, а також не змусив РФ випустити з-під свого контролю Крим та окремі райони. Водночас сторона продовжує наполягати, що мінські переговори — це єдиний можливий формат для обговорення обміну полоненими, розмінування, відкриття КПВВ та інших гуманітарних питань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?