Кулеба відреагував на рішення Зеленського щодо Залужного
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба відреагував на рішення Зеленського щодо Залужного

Зеленський та Залужний

На думку шефа української дипломатії Дмитра Кулеби, військовий бекґраунд колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного стане перевагою на посаді посла України у Великій Британії.

Кулеба схвалює рішення Зеленського

Як зазначає глава МЗС, у нього було декілька бесід в із Залужним, після яких він дійшов висновку, що "лежить душа в нашого шановного генерала, колишнього головкома до дипломатичної роботи".

Дмитро Кулеба також нагадав про те, що профільна освіта у Залужного теж є.

Здається, у 2020 році він отримав диплом магістра за спеціальністю міжнародні відносини. Тому я думаю, що це дуже логічний крок.Я як міністр, безумовно зацікавлений у сильному послі в Лондоні. Президент зважив усі фактори і вирішив, що саме Валерій Залужний є оптимальною кандидатурою, тому це однозначно підсилення для нашої системи.

Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба

Глава МЗС України

Як зазначає український дипломат, однією з ключових вимог до посла в Британії було розуміння військового контексту.

Що важливо розуміти, саме Лондон є однією з найважливіших столиць світу, де присутні посольства країн Глобального Півдня.

Як Зеленський коментує своє рішення щодо Залужного

Глава держави офіційно підтвердив, що 7 березня погодив кандидатуру Посла нашої держави у Великій Британії.

За його словами, колишній головнокомандувач дійсно проявляє інтерес до дипломатичної діяльності.

Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе — дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися, — заявив Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?