Кулеба вважає досяжною метою повернути контроль над небом у 2024 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба вважає досяжною метою повернути контроль над небом у 2024 році

Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає досяжною для України метою повернути контроль над повітряним простором цього року у разі своєчасного отримання винищувачів F-16, дронів, засобів РЕБ та ракет.

Кулеба вважає досяжною метою повернути контроль над небом у 2024 році

Якщо ми отримаємо F-16, якщо в нас будуть бойові та розвідувальні дрони – саме в цьому полягає важливість нашого співробітництва з Литвою, – якщо в нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це досяжно, - говориться в повідомленні.

Він додав, що відповідні рішення вже втілюються, але "необхідно отримати всі ці елементи в достатній кількості й у належний час".

Саме заради цього ми працюємо, і саме тому є важливим Європейський оборонний фонд, тому що він створить додаткові можливості та засоби для забезпечення цих елементів для України, – підсумував Кулеба.

Пентагон розраховує, що Україна отримає перші F-16 вже цьогоріч

У Пентагоні розраховують, що цього року Україна отримає перші винищувачі F-16, а також відповідну інфраструктуру і запасні частини.

Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер, повідомляє "Європейська правда".

Ми працюємо як коаліція над програмою F-16 і прагнемо забезпечити початкову операційну готовність України з її програмою F-16 у 2024 році, – сказала вона.

За словами представниці Пентагону, ця програма охоплює підготовку пілотів, платформи, підготовку техніків, а також запасні частини та боєприпаси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?