Кулеба зустрівся з Сійярто вперше за час вторгнення РФ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба зустрівся з Сійярто вперше за час вторгнення РФ в Україну

Дмитро Кулеба
Кулеба і Сійярто

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабної війни Росії проти України. Вони обговорили майбутні рішення саміту Європейського союзу щодо України та питання угорської нацменшини.

Кулеба зустрівся з Сійярто у Брюсселі

Очільник МЗС України повідомив, що мав “відверту розмову” зі своїм угорським колегою Петером Сійярто в Брюсселі.

Я поінформував його про останні зміни до українського законодавства про національні меншини. Ми детально обговорили питання відкриття переговорів про вступ України до ЄС. Я підкреслив, що політичне рішення з цього приводу є обґрунтованим і своєчасним.

Кулеба додав, що Україна продовжить діалог з Угорщиною напередодні саміту Європейської Ради пізніше цього тижня.

У своєму Instagram Кулеба додав, що розмова з Сійярто тривала годину і була щирою.

Ми давно одне одного знаємо, хоча дійсно з початку повномасштабного вторгнення Росії вперше так сіли та грунтовно поговорили. Ми чесно відповідали на запитання один одного.

Про що говорили Кулеба та Сійярто

Петер Сійярто зазначив, що євроінтеграція України в ЄС “має історичне значення для майбутнього всього Євросоюзу”.

Єврокомісія практично не здогадується про вплив членства України в ЄС на всю громаду. Достатньо подумати, до яких некерованих проблем призвело попереднє рішення Єврокомісії щодо транзиту зерна або скасування обов'язкового ліцензування українських вантажів. Єврокомісія не завершила підготовчу роботу, яка могла б гарантувати, що Україна продовжить перемовини про вступ у взаємовигідний спосіб.

Він додав, що це був важкий період для двосторонніх відносин країн, адже з 2015 року їх затьмарювали “обмеження” прав угорської національної спільноти.

Звичайно, ми говорили і про закон про меншини, а я також сказав колезі, що Угорщина очікує повернення до умов у 2015 році. Проте, точно, що ми обоє залишаємося відданими подальшому розвитку двосторонніх відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?