Лагідна мобілізація. Командир групи “Баракуда” Слава Балбек поділився досвідом добровольця
Категорія
Україна
Дата публікації

Лагідна мобілізація. Командир групи “Баракуда” Слава Балбек поділився досвідом добровольця

Група «Аерокомпанія Схід»
Джерело:  online.ua

Командир добровольчого підрозділу аеророзвідки “Баракуда” Слава Балбек розповів online.ua про свій досвід добровольця та про “лагідну мобілізацію”.

Найбільша проблема у бригадах Сил оборони

Слава Балбек розповідає, що зараз є величезна проблема з кадрами у всіх бригадах, адже люди отримують поранення, гинуть, а тим, хто залишився потрібен перепочинок.

І для того, щоб не став весь процес, має бути заміна на фронті. Ця потреба не зменшується, а лише збільшується. З одного боку люди, які втомились чути про війну, а з іншого — люди, які втомились від щоденної роботи на війні.

Слава Балбек

Слава Балбек

командир добровольчого підрозділу аеророзвідки “Баракуда” 

Будні добровольця

Прокидаєшся о третій ночі, поснідав, виїхав, розклався, відпрацював, повернувся, поспав — це реальність, яку треба доносити до суспільства, каже Слава.

Людям, які воюють останні два роки важко зрозуміти своїх цивільних друзів. У них різні цінності та сприйняття реальності.

Добровольчий “двіж” — це лагідна мобілізація, коли хочеться, і колеться.

Балбек розповідає, що у добровольчому формуванні тобі кажуть: “А спробуймо з тобою попрацювати. Поїдь на відкрите тренування, подивись, як це працює. Не страшно?”. Якщо не страшно, тоді ще поїдуть у прифронтове містечко, потім на перший виїзд.

Ми дивимося за тим, як люди себе поводять. Приходить 30 людей, а залишається 10. Проте це хороший відсоток для добровольців. Бо є Рембо, які у тилу кажуть: “Вперед, вперед”, а після першого обстрілу: “Ой, живіт схопило, горло, — я додому”.

Слава Балбек

Слава Балбек

командир добровольчого підрозділу аеророзвідки “Баракуда” 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?