Латвія формує коаліцію для відправки дронів Україні — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія формує коаліцію для відправки дронів Україні — Bloomberg

дрон
Джерело:  Bloomberg

Глава оборони Латвії Андріс Спрудс заявив про формування коаліції майже з 20 країн для озброєння Сил оборони України «тисячами» нових безпілотних літальних апаратів.

Латвія формує коаліцію для відправки дронів Україні

Основна мета — зробити все, щоб якнайбільше таких дронів було доставлено і в Україну, — сказав Спрудс в інтерв'ю в Ризі в понеділок.

Він додав, що у сучасній війні ударні БПЛА грають колосальну роль та визначають результати на полі бою.

Скільки в Україні виробників боєприпасів для дронів

В Україні станом на 22 грудня працюють понад 50 державних і приватних виробників боєприпасів для БпЛА, які можуть виготовляти боєприпаси масою від 300 грамів до 10 кілограмів, різних видів, заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram, коментуючи наявність у країни спроможностей для такого виробництва.

За словами міністра, дерегуляція в цьому сегменті дозволила розвиватися значній кількості нових виробників. Зараз команда Міністерства оборони України активно проводить випробування розробок і “доволі швидко” ставить боєприпаси для безпілотників на озброєння. Як запевнив Камишін, почалася системна контрактація.

Боєприпаси для дронів мають вироблятись в заводських умовах, а не в окопах. І заводи до цього готові, — підсумував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?