Латвія готується передати Україні рекордну кількість дронів
Категорія
Україна
Дата публікації

Латвія готується передати Україні рекордну кількість дронів

Дрон
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони Латвії Андріс Спрудс анонсував передачу Україні найбільшої кількості безпілотників від місцевих компаній-виробників. 

Головні тези:

  • Латвія готується передати Україні рекордну кількість безпілотників від місцевих виробників, що стане значним підтримуючим кроком у підтримці військових операцій.
  • Україна отримала більше 3 тисяч бойових дронів різних типів та характеристик від Латвії, що сприятиме підвищенню обороноздатності українських ЗСУ.
  • США також готують новий пакет військової допомоги на суму у 125 млн доларів для України, у тому числі ракети для ППО та інше сучасне озброєння.
  • Очікується, що офіційне оголошення про новий пакет допомоги від США може бути представлене незабаром, з урахуванням успішного наступу ЗСУ у Курській області.
  • Допомога від Латвії та США є важливим внеском у зміцнення обороноздатності України та підтримку в її боротьбі за територіальну цілісність.

Що відомо про плани Латвії передати Україні найбільшу кількість безпілотників

Найбільша партія від латвійських виробників – 1 тис 400 безпілотників – готова до відправки в Україну. На цьому завершується закупівля Міністерством оборони понад 2 тис 700 безпілотників латвійської промисловості для України, - зазначив Спрудс.

Він підкреслив, що загалом Латвія вже передала Україні 3 тис бойових дронів різних типів і характеристик.

Латвія планує передати Україні рекордну кількість безпілотників
Дрони на озброєнні ЗСУ

Разом з латвійськими компаніями ми продовжимо надавати підтримку до перемоги України, - наголосив глава Міноборони Латвії.

Що відомо про військову допомогу Україні від інших партнерів

За інформацією журналістів видання Associated Press, США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму у 125 млн доларів.

Зазначається, що у пакет увійдуть ракети для ППО, боєприпаси для РСЗВ HIMARS, протитанкові ракети Javelin та низка ПТРК інших типів.

Окрім цього США планують передати Україні обладнання для боротьби з безпілотниками і засобами радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, транспортні засоби та інше обладнання.

Офіційні особи говорили на умовах анонімності, оскільки ця допомога не була оголошена публічно. Офіційне оголошення може з'явитися вже в п'ятницю, напередодні Дня Незалежності України. Зброя надається в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, а це означає, що вона береться зі складів Пентагону і може бути доставлена швидше, - підкреслюється у матеріалі видання.

Зазначається, що виділення нового пакету військової допомоги відбудеться на тлі успішного наступу ЗСУ у Курській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?