Лавров безапеляційно заявив про майбутній розвал ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров безапеляційно заявив про майбутній розвал ОБСЄ

Сергій Лавров
Джерело:  online.ua

На пресконференцію після зустрічі Ради міністрів закордонних справ Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) “прорвався” і одіозний Сергій Лавров. Російський дипломат хамив журналістам і натякав на розвал ОБСЄ.

Лавров у своєму репертуарі

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров на пресконференції у Скоп’є розповів про "свободу преси" у Росії, натякнув, що функціонування ОБСЄ тепер не має сенсу, відповів у хамській манері на уточнююче запитання журналіста "Німецької хвилі".

Лавров в черговий раз повідомив, що він тепер не зацікавлений у боротьбі за збереження ОБСЄ.

Головне відчуття – байдужість. Мені, наприклад, байдуже, що відбуватиметься з цією організацією.

На уточнювальне запитання журналістки "Німецької хвилі" про те, чи означають ці слова можливість виходу Росія з ОБСЄ, Лавров перейшов на хамство.

Я не знаю, де ви отримували освіту журналіста, – коротко сказав він і звинуватив журналістку в тому, що вона перекручує слова.

На її зустрічну репліку про те, що це неправда, і вона спитала про плани РФ, Лавров відповів:

Я знаю, що у вас у Німеччині прийнято розжовувати все журналістам, у нас лишають місце для інтерпретацій.

Лавров заявив про високу імовірність розвалу ОБСЄ. Коментуючи свої нещодавні слова про те, що зараз шанси на збереження ОБСЄ є дуже низькими, він заявив, що після зустрічі у Скоп’є шанси на розпад організації додатково погіршилися.

Шанси збільшилися, але не на збереження організації, – сказав він.

Росія погрожує Молдові

Глава МЗС РФ Сергій Лавров під час зустрічі Ради міністрів закордонних справ Організації з безпеки та співробітництва в Європі назвав Молдову наступною жертвою “гібридної війни Заходу проти Росії”.

За словами глави МЗС РФ, формат "5+2" є останнім, що залишається від спільних зусиль щодо придністровського врегулювання

Лавров вважає, що Захід готує Молдавію до ролі наступної жертви у гібридній війні, яку він розв'язав проти Росії.

У низці зірваних спроб вирішити проблеми Європи на принципах ОБСЄ – меморандум Козака, який міг би надійно врегулювати ситуацію в Молдавії ще 20 років тому, сказав Лавров.

Натовський та єесівський Брюссель безцеремонно тоді торпедував уже парафований Кишиневом та Тирасполем документ, а зараз вбивають і формат +2", останнє, що залишається від спільних зусиль щодо придністровського врегулювання. По суті, Молдавії уготовано долю наступної жертви у розв'язаній Заходом гібридній війні проти Росії.

Лавров заявив, що кожній країні, в якій зараз "активують західні емісари, фонди та неурядові організації, варто замислитися".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?