Ле Пен виступила з контроверсійною заявою про членство України в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Ле Пен виступила з контроверсійною заявою про членство України в НАТО

Ле Пен виступила з контроверсійною заявою про членство України в НАТО
Джерело:  online.ua

Лідерка французької праворадикальної націоналістичної партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен заявила, що в нинішньому стані НАТО не може прийняти будь-яку нову державу. Відповідаючи на питання про членство України, вона також додала, що якщо це і можливо, то з Альянсу для початку потрібно виключити Туреччину.

Джерело: Rzeczpospolita

Політикиня також не вважає скупчення російських військ біля українського кордону свідченням підготовки Кремля до повторного вторгнення. При цьому вона констатувала, що такий крок російського керівництва вважатиме помилкою. Будучи прихильницею правої ідеології, Ле Пен вважає, що основний виклик, який нині постав перед Європою – це тотальна ісламізація континенту.

Не думаю, що Путін зробив таку помилку. Але я також вважаю, що Союз (ЄС – ред.) відіграв у цій справі роль пожежного-піромана. Ти можеш говорити, що хочеш, але Україна належить до сфери впливу Росії. Намагаючись порушити цю сферу впливу, створюється напруга, страхи і досягається ситуація, свідками якої ми сьогодні. І ми всі повинні разом боротися проти реальної загрози, яка нависає над Європою: ісламізму.

– Марін Ле Пен, лідерка праворадикальної партії «Національне об'єднання»

Фаворитка президентських перегонів Ле Пен про імперіалізм Путіна

Журналісти також спробували з’ясувати позицію однієї з найбільш ймовірних кандидаток на посаду наступного президента щодо американських впливів та все того ж імперіалізму Путіна. Вона вважає, що Франція покликана “діяти як балансувальна сила у світі”.

Сполучені Штати затягнули нас у глухий кут непотрібних воєн, які призвели до надзвичайної експансії ісламізму у світі. Я критично ставлюся до Америки багато в чому, а також до Росії.

– зазначила Ле Пен, уникнувши прямої відповіді

Марін Ле Пен, як і її батько, має французькі ультраправі політичні переконання та у виступах послуговується євроскептичною риторикою. На противагу європейській ідеї, вона пропонує французькому народу ідею французького світу — ідеї єдності усіх французів і франкофонів в одній державі. Дехто звинувачує Марін Ле Пен у антизахідній риториці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?