Легенда опери. Джолі перевтілиться у культову співачку Марію Каллас
Категорія
Культура
Дата публікації

Легенда опери. Джолі перевтілиться у культову співачку Марію Каллас

Анджеліна Джолі
Джерело:  Variety

Анджеліна Джолі отримала роль у байопіку Марія. Вона втілить образ легендарної оперної співачки Каллас.

Джолі зіграє Каллас

Режисер Пабло Ларраін, відомий за такими байопіками як "Джекі" та "Спенсер" представив два перших кадри з майбутнього біографічного фільму "Марія". Головну роль у ньому грає голлівудська акторка Анджеліна Джолі. Про це 9 жовтня повідомило видання Variety.

Анджеліна Джолі у ролі Каллас
twitter.com/Variety

Дві нові фотографії показують Джолі в образі грецької оперної діви американського походження. На одній вона у великі круглих окулярах, на іншій — у крислатому мереживному капелюху.

Цей фільм Ларраіна "досліджує життя легендарної, культової та суперечливої співачки, яку часто називають справжньою дівою, — йдеться в офіційному описі стрічки. — Заснована на реальних фактах, «Марія» розповідає бурхливу, прекрасну і трагічну історію життя найвеличнішої оперної співачки світу, пережиту і переосмислену під час її останніх днів у Парижі 1970-х років”.

Я неймовірно радий розпочати виробництво фільму «Марія», який, я сподіваюся, розповість глядачам по всьому світу про видатне життя і творчість Марії Каллас, завдяки чудовому сценарію Стівена Найта, роботі всього акторського складу та знімальної групи, і особливо, блискучій роботі Анджеліни і її надзвичайній підготовці, — сказав Ларраін у своїй заяві.

Костюми Джолі засновані на реальному одязі, який носила Каллас, включно з вінтажними хутряними виробами з архівної колекції Массімо Кантіні Парріні, щодо яких консультувалися з PETA, щоб не використовувати жодного нового хутра.

Оскільки "Марія" є незалежним фільмом за тимчасовою угодою з SAG-AFTRA зйомки відбуватимуться протягом восьми тижнів у Парижі, Греції, Будапешті та Мілані. Сценарій завершили ще до страйку Гільдії сценаристів: його написав Стівен Найт, колега Ларраіна у фільмі "Спенсер".

Марія Каллас: що відомо

Марія Каллас — грецька оперна співачка (сопрано), одна з найвідоміших оперних співачок ХХ століття. Світову популярність здобула після Другої світової війни.

Ще студенткою дебютувала партією Сантуцци в "Сільській честі" П'єтро Масканьї (1938, Афіни). Під час Другої світової війни та окупації Греції італійськими військами виступала на різних сценах, але після війни її звинуватили у співпраці з окупантами та заборонили виступати. Співачка емігрувала до Італії.

Визнання Каллас отримала в 1949 році, коли упродовж одного тижня втілила Брунгільду в вагнерівській "Валькірії" і Ельвіру в "Пуританах" Вінченцо Белліні. Це стало визначною подією, оскільки це дві діаметрально протилежні за музичним стилем і вокальним завданням партії.

У 1951 році Каллас долучилася до трупи міланського театру "Ла Скала", ставши його примадонною: тут вона виконала більшість із 37 партій репертуару.

Каллас мала вокальний діапазон у три октави, що зробило її міжнародною оперною зіркою. Вона померла в Парижі в 1977 році від серцевого нападу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?