Лідер Ізраїлю накинувся зі звинуваченнями на свою розвідку, але швидко передумав
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідер Ізраїлю накинувся зі звинуваченнями на свою розвідку, але швидко передумав

Біньямін Нетаньяху
Джерело:  CNN

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху спочатку публічно розкритикував керівників служби безпеки через те, що вони не попередили його про напад ХАМАС, однак вкрай швидко забрав свої слова назад.

Нетаньяху присоромив Моссад

Жодного разу прем'єр-міністру Нетаньяху не було зроблено попередження про намір ХАМАСу розпочати війну. Навпаки, всі представники оборонного відомства, в тому числі керівники розвідувального управління і Шин-бет, оцінили, що ХАМАС стримують,- поскаржився у своєму новому дописі в соцмережі X (Twitter - ред.) лідер Ізраїлю.

Однак Біньямін Нетаньяху неочікувано для себе зіткнувся з жорсткою критикою з боку свого народу й швидко видалив цей допис.

Ба більше, він навіть публічно попросив вибачення у всіх, кого образив своєю різкою заявою.

Я був неправий. Те, що я сказав після пресконференції, не повинно було бути сказано, і я прошу вибачення за це, - зазначив прем’єр.

Окрім того, він почав запевняти, що керівники служби безпеки Ізраїлю нібито мають його "повну підтримку".

Що важливо розуміти, скандальний допис Нетаньяху був опублікований після того, коли на нього посилився тиск з боку родин заручників.

Люди почали вимагати від лідера країни угоду для звільнення близьких з полону.

Родичі панікують через те, що розширення наземних операцій Ізраїлю може загрожувати безпеці заручників, які опинилися в Секторі Гази.

Чому Моссад не попередив Ізраїль про атаку ХАМАС — версія Буданова

На переконання шефа української розвідки Кирила Буданова, не варто критикувати та засуджувати ізраїльську розвідку Моссад за те, що вона не змогла попередити Ізраїль про майбутній напад ХАМАС.

Послухайте, вчасно зрозуміти наміри противника і дати чітку відповідь, що ось зараз все почнеться – це досить важко. Я б утримався від осудження ізраїльських розвідувальних органів. Зачекаймо, коли все закінчиться, і, можливо, ми дізнаємося якісь факти, які нам не були відомі, - пояснив Буданов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?