Лікарі здивували розповіддю про тривалість коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лікарі здивували розповіддю про тривалість коронавірусу

Лікарі здивували розповіддю про тривалість коронавірусу
Джерело:  online.ua

Лікарі із США розказали про найтриваліший перебіг COVID-19 – за їхніми словами, через ослаблений імунітет коронавірус циркулював в організмі пацієнтки майже рік.

Джерело: medRxiv

Жінка в США боролася з коронавірусом майже рік

Перший такий випадок був зафіксований в лікарні Національного інституту здоров'я в Бетесді. Вперше 47-річну пацієнтку госпіталізували з коронавірусом навесні 2020 року. Варто звернути увагу на те, що за три роки до цього жінка пройшла успішне лікування лімфоми.

"Через дев'ять місяців під час чергового обстеження у неї знову підтвердився коронавірус, при цьому у пацієнтки не було симптомів захворювання. Спочатку лікарі припустили, що тест дав помилково-позитивний результат, але через місяць у жінки знову підтвердився COVID-19, а вірусне навантаження зросло. Секвенування генома показало, що цей той же вірус, який виявили у пацієнтки у 2020 році, тобто це не було повторне зараження. Жінка знову пройшла курс лікування від коронавірусу, і лише через 335 днів після зараження вона отримала негативний тест", - йдеться в повідомленні.

За словами лікарів, таку затяжну циркуляцію вірусу в організмі пацієнтки можна пояснити саме лікуванням онкозахворювання.

Вони звертають увагу на те, що жінка отримувала CAR-T клітинну терапію, яка заснована на використанні власних клітин пацієнта для руйнування злоякісних клітин. Лікування врятувало її від раку, однак водночас знизило рівень В-клітин, які є невід'ємною частиною нейтралізації антитіл.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно американські вчені вже описували декілька випадків тривалого коронавірусу як у дорослих, так і у дітей з ослабленим через онкозахворювання імунітетом.

"П'ятирічна дівчинка хворіла на коронавірусі три місяці, хлопчик того ж віку -–196 днів, легеневі ураження зберігалися до 250 днів. Найважчий випадок припав на молодого чоловіка 20-25 років, який на момент зараження отримував хімієтерапія. Інфекція залишалася в його організмі 250 днів разом з важкими симптомами", - пише видання.

Читайте також:

  • В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень.

  • Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах.

  • Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?