Літак Януковича прилетів на місце зустрічі Путіна та Лукашенка — партизани
Категорія
Світ
Дата публікації

Літак Януковича прилетів на місце зустрічі Путіна та Лукашенка — партизани

Віктор Янукович

Згідно з даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн", 24 травня у Білорусі приземлився літак колишнього українського президента-втікача Віктора Януковича.

Янукович міг прилетіти на зустріч до Путіна та Лукашенка

О 12:50 в аеропорту Гомель приземлився літак Віктора Януковича Dassault Falcon 900C (RA-09617), — йдеться в заяві партизанів.

Вони також уточнюють, що наразі не можуть відповісти, хто саме може бути на борту, однак звертають увагу на те, що востаннє Янукович був у Білорусі в березні 2022 року.

Згідно з даними українських розвідників, тоді команда Володимира Путіна готувала Януковича до спецоперації — за одним зі сценаріїв його могли спробувати оголосити "президентом України".

Навіщо Путін прилетів до Лукашенка

За словами російського диктатора Володимира Путіна, він прибув у Білорусь на зустріч з нелегітимним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, щоб обговорити питання безпеки, а також участі білоруської сторони в навчаннях з нестратегічною ядерною зброєю.

Поговоримо про другу фазу навчань. Це пов'язано з прямою участю наших білоруських друзів, колег у військовій сфері в цих заходах, — заявив очільник Кремля.

Увечері 23 травня літак російського диктатора здійснив посадку в аеропорту білоруської столиці.

Пізніше стало відомо, що в аеропорту Мінська уже відбулася перша коротка розмова нелегітимних президентів Росії та Білорусі.

Пресслужба Олександра Лукашенка уточнює, що 24 травня переговори відбудуться в Палаці незалежності в Мінську спочатку у вузькому, а потім у розширеному складах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?