Люди несвідомо перешкоджають роботі мозку та пам'яті — як це змінити
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Люди несвідомо перешкоджають роботі мозку та пам'яті — як це змінити

Фастфуд небезпечніший, ніж вважалося досі
Джерело:  The Independent

Учені з Медичної школи Університету Північної Кароліни (США) дійшли висновку, що вживання нездорової їжі протягом навіть кількох днів може негативно вплинути на роботу мозку. Насамперед йдеться про вплив на функціонування гіпокампа — ділянки, яка відповідає за пам'ять та навчання.

Головні тези:

  • Продукти з високим вмістом насичених жирів може спровокувати когнітивні захворювання.
  • Періодичне голодування та інші зміни в раціоні можуть нормалізували роботу клітин мозку.

Фастфуд небезпечніший, ніж вважалося досі

Нове масштабне дослідження проводили на мишах. Науковці дійшли висновку, що шкідлива їжа змушує клітини мозку в гіпокампі ставати дуже активними.

Що важливо розуміти, гіперактивність клітин мозку раніше пов'язували з деменцією.

Причиною надмірної активності клітин є порушення здатності мозку засвоювати цукор, тобто "глюкозу", яка є основним джерелом енергії для клітин нашого організму.

Окрім того, наголошується, що білок, який контролює використання енергії клітинами мозку, а саме "PKM2", теж є частиною проблеми.

Вчені були шоковані тим, як швидко ці клітини змінили свою активність, реагуючи на зменшення доступності глюкози, і як саме ця зміна була достатньою для порушення пам'яті.

Відомо, що не всі надмірно оброблені продукти є шкідливими для здоров'я, однак було виявлено, що вони прискорюють когнітивний спад на 12%, а їхнє вживання може пришвидшити появу ранніх ознак хвороби Паркінсона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?