Майже всі сухопутні війська армії РФ знаходяться в Україні — аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

Майже всі сухопутні війська армії РФ знаходяться в Україні — аналітики

Армія РФ
Джерело:  Defense Express

За даними ГУР МО в Україну стягнуто 462 тисячі військових РФ. І це лише сухопутний компонент, не враховуючи Росгвардію, яка забезпечує окупаційний режим. Слід зазначити, що штатна чисельність сухопутних військ РФ налічує 550 тис. Тобто майже всі сухопутні сили ворога стягнуті в Україну.

Практично всі сухопутні сили армії РФ стягнуті в Україну

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих зазначив, що ворог стягнув майже всі сухопутні війська армії РФ в Україну

Про це повідомляє Defense Express.

За даними ГУР МО в Україну стягнуто 462 тисячі військових РФ. І це лише сухопутний компонент, не враховуючи Росгвардію, яка забезпечує окупаційний режим. Слід зазначити, що штатна чисельність сухопутних військ РФ налічує 550 тис. Тобто майже всі сухопутні сили ворога стягнуті в Україну. Причому 550 тис – це в купі з мобілізованими й призовниками. Окупанти зігнали всі сухопутні війська в Україну, щоб утримувати те, що вони загарбали на початку широкомасштабного вторгнення, – зауважив Рябих.

За словами військового експерта, у ГУР МО не вбачають, що на цьому етапі війни противник може бути здатним сформувати ще угруповання, щоб загрожувати ще комусь, окрім України.

Тож Україна взяла на себе цей тягар – відтягнути усі сухопутні війська РФ, здійснюючи поступове їхнє знищення, – наголосив Рябих.

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express також додав, що наразі противнику вдається лише підтримувати чисельний склад угруповань.

А це приблизно до 50-и механізованих дивізій. Загалом типова мотострілецька дивізія РФ складається з 12,5 тис осіб й формуються з одного танкового, двох мотострілецьких, одного артилерійського та зенітного ракетного полку, а також семи батальйонів: протитанкового, розвідки, інженерно-саперного, зв'язку, РЕБ, матеріально-технічного забезпечення та медичного. Це величезна купа окупантів, які намагаються вирішувати ті завдання, які ставлять їм безумці у Кремлі, – пояснив Рябих.

Сили оборони з початку повномасштабного вторгнення знищили щонайменше 366 тис окупантів.

Станом на січень 2024 року на території України воюють 462 тис російських окупантів. РФ зосередила весь ресурс сухопутних військ в Україні.

Загострення на фронті може тривати ще декілька місяців

Згідно з даними воїна, найзапекліші бої тривають на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському та Авдіївському напрямках.

Очевидно, що наступальні дії російських збройних сил триватимуть як мінімум до завершення президентської кампанії в Росії. Чому так – Путіну потрібно показувати результат, показувати, що він президент країни, що воює, – пояснив Тарас Березовець.

Що важливо розуміти, президентські вибори в країні-агресорці заплановані на 15 – 17 березня 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?