Макрон анонсував термінові переговори з Путіним після зустрічі із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон анонсував термінові переговори з Путіним після зустрічі із Зеленським

Макрон анонсував термінові переговори з Путіним після зустрічі із Зеленським
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон проведе невідкладні переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Єлисейський палац анонсував їх 17 квітня за підсумками переговорів французького лідера з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело: пресслужба Єлисейського палацу

У повідомленні зазначено, що переговори Путіна і Макрона відбудуться найближчим часом. У Єлисейському палаці підкреслили, що Франція прихильна збереженню єдності України, а Макрон вважає вкрай важливим знайти міцне політичне рішення конфлікту на Донбасі.

"Президент республіки і президент Зеленський також обмінялися думками з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель в рамках відеоконференції. Вони спільно відзначили, що висновки паризького саміту, що відбувся 9 грудня 2019 року, залишаються цілком актуальними і вимагають від Росії взаємодії з Україною для сприяння їх реалізації. Президент республіки скоро обговорить це з президентом Путіним", - відзначили в Єлисейському палаці.

Переговори Зеленського, Макрона і Меркель

Переговори Зеленського, Макрона і Меркель відбулися напередодні. Український лідер літав на зустріч з Макрона в Париж, а до їх переговорів приєдналася по відеозв'язку Меркель. Лідери України, Франції та Німеччини, обсудили, зокрема, ситуацію з безпекою на російсько-українському кордоні і на сході України. Вони розділили занепокоєння з приводу зростання російських військ на кордоні з Україною і в незаконно анекосваному Криму.

За підсумками переговорів Зеленський, Макрон і Меркель виступили зі спільною заявою, яку опублікував уряд ФРН. У ній вони закликали президента Росії Володимира Путіна відвести війська від кордону України і виконати свої зобов'язання в рамках Мінських угод.

Очікування Кремля від переговорів Зеленського, Макрона і Меркель

Режим Путіна в день переговорів Зеленського, Макрона і Меркель виступив із заявою. У Кремлі заявили, що розраховують на авторитетний вплив Парижа і Берліна на офіційний Київ.

"Для нас було б дуже важливо, щоб і пан Макрон, і пані Меркель під час конференц-колла з паном Зеленським використовували свій вплив і донесли до глави української держави тезу про необхідність рішучого припинення будь-яких провокаційних дій на лінії зіткнення і акцентували на необхідності безумовного дотримання режиму припинення вогню ", - заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков.

Як реагує Франція на загострення на Донбасі

Франція підтримує Україну в боротьбі з російською агресією. Офіційний Париж регулярно підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в її міжнародно визнаних кордонах.

У команді українського лідера Володимира Зеленського впевнені, що, зокрема, у президента Франції Еммануеля Макрона є досить політичної ваги і якостей, щоб домогтися від Путіна завершення війни. У Києві вважають, що Макрон може переконати Путіна сісти за стіл переговорів, які Кремль категорично відмовляється вести з Україною, щоб нарешті знайти шлях до миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?