Макрон обговорив з членами ЄС введення в Україну західних військ
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон обговорив з членами ЄС введення в Україну західних військ

Еммануель Макрон
Джерело:  Le Monde

Французький лідер Еммануель Макрон офіційно підтвердив, що вже дискутував з партнерами Києва щодо відправки західних військ до України у майбутньому.

Західні війська можуть прийти на допомогу ЗСУ

Про свою пропозицію президент Франції розповів після переговорів з союзниками України у Парижі.

За словами Макрона, партнери Києва зроблять "все необхідне, щоб Росія не змогла виграти цю війну".

Все можливе для досягнення цієї мети, — наголосив французький лідер.

Окрім того, Еммануель Макрон додав, що відправку західних військ в Україну у майбутньому "не можна виключати", попри те, що "сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, прийнятого і схваленого відправлення військ".

Також президент Франції не хотів розкривати прізвища західних лідерів, які підтримують ідею введення західних військ в Україну, однак визнав, що воно справді активно обговорювалося.

Багато людей, які сьогодні кажуть "Ніколи, ніколи", були тими самими людьми, які два роки тому казали: "Ніяких танків, ніяких літаків, ніяких ракет дальнього радіусу дії.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

Президент Франції

Макрон визнав проблеми з допомогою для України

За словами французького лідера, західні політики повинні визнати, що доволі часто відставали від графіка надання допомоги ЗСУ на шість-дванадцять місяців.

Це і було метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети, — підкреслив Еммануель Макрон.

Що важливо розуміти, до цього часу офіційний Париж ніколи публічно не розмірковував про сценарій введення західних військ в Україну.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо на тлі зустрічі представників західних держав у Парижі заявив, що декілька країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки солдатів в Україну на двосторонній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?