Макрон приїде до України з важливими новинами
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон приїде до України з важливими новинами

Володимир Зеленський
Еммануель Макрон

Французький лідер Еммануель Макрон незабаром прибуде до Києва, де проведе особисту зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Зеленський анонсував візит Макрона в Україну

За словами глави держави, він провів "тривалу і предметну" розмову зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном.

Обговорили поточну ситуацію на полі бою та результати Міжнародної конференції на підтримку України, яка нещодавно відбулася в Парижі.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Ба більше, зазначається, що український та французький президенти обмінялися думками про очікувані результати їхньої майбутньої зустрічі в Києві найближчим часом.

Також Володимир Зеленський щиро подякував Еммануелю Макрону за сильний оборонний пакет від 16 лютого, а також за особисте лідерство президента Франції в започаткуванні коаліції далекобійної зброї, нові ініціативи та всі заяви на підтримку України.

З якими важливими новинами Макрон їде до України

Як вдалося дізнатися журналістам видання Forbes, офіційний Париж планує передати Збройним силам України свої власні винищувачі-бомбардувальники Dassault Mirage 2000D.

За попередніми даними, про це рішення Еммануель Макрон хоче оголосити під час свого візиту до Києва.

Франція купила 86 літаків Mirage ще 30 років тому. Кілька з них вийшли з ладу, а 55 країна вирішила модернізувати для власних потреб.

Forbes також припускає, що у французьких Повітряних силах залишається близько 20 літаків, які є надлишковими для потреб країни і можуть бути передані Україні.

За словами журналістів, цілком можливо, що для цих літаків в Україні повинні будуть створити спеціальну інфраструктуру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?