Нова помилка Макрона може врятувати Україну — The Hill
Категорія
Політика
Дата публікації

Нова помилка Макрона може врятувати Україну — The Hill

Еммануель Макрон
Джерело:  The Hill

На переконання редакції The Hill, гучна заява французького лідера Еммануеля Макрона про можливе введення західних військ в Україну була “дипломатичною помилкою”. Однак журналісти припускають, що саме ця “помилка” може посприяти перемозі нашої країни у війні з Росією.

Макрон підштовхує Європу до рішучих дій заради України

Журналісти звертають увагу на те, що скандальна заява Макрона не була узгоджена з союзниками і стала несподіванкою для майже всіх членів Альянсу.

Видання The Hill переконане в тому, що слова французького лідера були знаком не лише для Кремля, а й для офіційного Вашингтона.

Кремлю він передав повідомлення, що Європа зробить все можливе, аби не дати Росії виграти цю війну, і що зусилля Москви є марними. А у Вашингтон пішло повідомлення про те, що Європа не має наміру смиренно очікувати вирішення своєї долі американськими виборцями у битві Трампа з Байденом.

Попри те, що спочатку здавалося, що позиція Макрона не знайшла підтримку серед союзників України, однак згодом ситуація почала змінюватися.

Дедалі більше країн підтримують ідею Макрона щодо України

З заявою з цього приводу виступила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Вона нагадала членам НАТО, що нараз "на столі є все, щоб допомогти Україні перемогти Путіна".

За словами лідера Чехії Петра Павела, "не повинно бути обмежень щодо можливостей підтримки України".

Я за пошук нових шляхів, у тому числі продовження дискусії про можливу присутність в Україні. Давайте не обмежувати себе там, де не слід.

Петр Павел

Петр Павел

Президент Чехії

Ба більше, згодом у Канади заявили про готовність відправити війська в Україну для виконання небойових місій.

Журналісти дійшли висновку, що Макрон все-таки зміг підштовхнути Європу до більш рішучих дій, які можуть забезпечити перемогу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?