Маск показав перший у світі робоавтобус Tesla ― відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск показав перший у світі робоавтобус Tesla ― відео

Robovan
Джерело:  The Verge

SEO-директор Tesla, мільярдер Ілон Маск презентував перший у світі роботизований автобус Robovan, розрахований на 20 пасажирів. 

Головні тези:

  • Robovan - перший у світі робоавтобус від Tesla, розрахований на 20 пасажирів, розроблений для перевезення вантажів та пасажирів.
  • Дизайн автобуса нагадує локомотив і забезпечує високу щільність перевезень, що дозволить знизити вартість поїздок.
  • Tesla Network працює над автономною системою сервісу поїздок на самокерованих транспортних засобах та автоматизованим громадським транспортом.
  • Плани випуску нових продуктів Tesla містять пункти про автобус та фургони, але конкретні строки запуску ще не уточнені.
  • Маск планує, що використання Robovan сприятиме розвитку транспортної галузі шляхом інтеграції автоматизованого громадського транспорту.

Що відомо про перший у світі роботизований автобус

Зазначається, що презентований Маском на заході We, Robot автобус Robovan призначений для перевезення вантажів або до 20 пасажирів.

Автобус має незвичний дизайн і більше схожий на локомотив потяга. В нього відсутні видимі колеса та навіть лобове скло.

На переконання Маска, використання цих автобусі має стати дешевшим за звичний міський транспорт.

Robovan — це те, що вирішить проблему високої щільності, — каже Маск. — Тож якщо ви хочете відвезти кудись спортивну команду або хочете знизити вартість поїздки до, я не знаю, 5-10 центів за милю, тоді ви можете використовувати робован, — зазначив директор Tesla.

Коли Tesla планує почати випускати роботизовані автобуси

Підкреслюється, що Robovan є частиною проєкту компанії Tesla Network, яка працює над автономною системою сервісу поїздок на самокерованих транспортних засобах.

У своєму генеральному плані Part Deux компанія заявила, що розробляє “міський транспорт з високою щільністю пасажирів”.

Коли та чи взагалі з’явиться автоматизований громадський транспорт Tesla — невідомо. У своєму плані випуску нових продуктів Tesla позначає “автобус” та “комерційні/пасажирські фургони” як TBD. Це означає, що точної інформації ще не має та вона буде оголошена пізніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?